Δείτε τη Συνταγή της ημέρας

Δημοσιεύθηκε 24 Μαρτίου, 2021

Αφράτα μπισκοτάκια με υπέροχο άρωμα πορτοκαλιού και μπαχαρικών, που συνοδεύουν ιδανικά τον καφέ σας και τις περιόδους νηστείας.

Μπισκότα λαδιού με πορτοκάλι

Υλικά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

150γρ ελαιόλαδο
100γρ. ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού κανέλα
½ κουτ. γλυκού γαρίφαλο τριμμένο
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
150γρ χυμό πορτοκαλιού
1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
μισό σφινάκι ούζο
½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς στον αέρα. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το λάδι με τη ζάχαρη, το ξύσμα, την κανέλα και το γαρίφαλο.

Ανακατεύετε τη σόδα στον χυμό πορτοκαλιού και τον ρίχνετε στο μπολ. Προσθέτετε το ούζο και το αλεύρι και ζυμώνετε μέχρι να έχετε μια ομοιογενή μαλακή ζύμη. Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί λίγο.

Στρώνετε 2-3 ταψιά με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια επίπεδη επιφάνεια, όπως ο πάγκος της κουζίνας και την ανοίγετε με πλάστη σε φύλλο.

Κόβετε τη ζύμη με μαχαίρι σε μπαστουνάκια ή με κουπ πατ σε διάφορα σχέδια και τα μεταφέρετε στα ταψιά που ετοιμάσατε. Ψήνετε στο φούρνο για 15-20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram