Πέρα από όλα αυτά που κάνουν ένα γλυκό άκρως απολαυστικό, πολλές φορές, το απολαμβάνουμε και για τις αναμνήσεις που κουβαλάει, γεύσεις και αρώματα των παιδικών μας χρόνων.
Υλικά
200 γραμμάρια λευκή σοκολάτα σε μικρά κομματάκια
50 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
1 πακέτο μπισκότα κανέλας θρυμματισμένα (στο μούλτι)
50 γραμμάρια θρυμματισμένα αμύγδαλα (φιλέτα)
1 κουταλιά του γλυκού βανίλια
1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και βγάζουμε απ’ τη φωτιά λίγο πριν τον βρασμό (με την πρώτη φουσκάλα).
Ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα και περιμένουμε 5 λεπτά, ώσπου να λιώσει.
Σ’ ένα μπολ, ρίχνουμε το μείγμα μαζί με τα 2/3 από τα θρυμματισμένα μπισκότα, το αμύγδαλο, τη βανίλια και την κανέλα, και ανακατεύουμε πολύ καλά (να πάνε όλα τα υλικά παντού).
Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες, το βγάζουμε και με ένα κουτάλι κάνουμε μπαλάκια, τα οποία πανάρουμε με τα θρυμματισμένα μπισκότα που αφήσαμε στην άκρη (το ⅓).
Κλείνουμε τα τρουφάκια σε ένα αεροστεγές δοχείο, τα βάζουμε στο ψυγείο, περιμένουμε μερικές μέρες και τα απολαμβάνουμε.