Δείτε τη Συνταγή της ημέρας!

Δημοσιεύθηκε 15 Οκτωβρίου, 2020

Είναι πεντανόστιμο και θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Συνοδεύει τέλεια το κυρίως γεύμα και ειδικά ψητά κρεατικά.

Είναι όμως και τέλειο σνακ για πρωινό ή απογευματινό, αφού είναι θρεπτικό και απολύτως χορταστικό!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καλαμποκόψωμο

Τι θα χρειαστείτε

2 φλιτζάνια καλαμποκάλευρο

1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα

1 κεσέ στραγγιστό γιαούρτι

3/4 φλιτζάνι γάλα

1/2 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο ή σπορέλαιο

2 μικρά αβγά

Αλάτι

Πιπέρι

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

Tι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ºC. Βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε τετράγωνο ταψάκι 25 εκ. και το βάζουμε στο φούρνο να ζεσταθεί και να κάψει καλά.

Βήμα 2ο

Σε ένα μπολ βάζουμε τα άλευρα, το μπέικιν, τη σόδα, το αλάτι, τη ζάχαρη και το πιπέρι και ανακατεύουμε.

Βήμα 3ο

Χτυπάμε τα αυγά, το γιαούρτι, το γάλα και τα ρίχνουμε στα στερεά υλικά. Περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο. Με ένα κουτάλι, ανακατεύουμε απαλά και αδειάζουμε στο καυτό ταψί.

Βήμα 4ο

Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά να ροδίσει καλά. Αφήνουμε να γίνει χλιαρό και κόβουμε σε κομμάτια.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram