Δείτε τη Συνταγή της ημέρας!

Δημοσιεύθηκε 10 Σεπτεμβρίου, 2020

Οι τραγανές και πολύ ιδιαίτερες πανσέτες είναι η πρότασή μας για το τραπέζι σας.

Μία εξαιρετική επιλογή, την οποία κανένας δεν θα αρνηθεί και όλοι θα την απολαύσουν!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πανσέτες με ρόκα και μέλι

Για τη μαρινάδα

1.000 γραμμάρια πανσέτες

100 ml ελαιόλαδο

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο

1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

1 κουταλιά της σούπας φρέσκο θυμάρι

1 κουταλιά της σούπας τριμμένο τζίντζερ

1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σαλάτα 

200 γραμμάρια ρόκα

6-7 ντοματίνια

1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι βαλσάμικο

50 γραμμάρια ξηρούς καρπούς με σταφίδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στο μπλέντερ πολτοποιούμε τα υλικά της μαρινάδας και κρατάμε από αυτό το μείγμα το ¼ για τη σαλάτα.

Περιχύνουμε τις πανσέτες και τις βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα ή και περισσότερο.

Κατόπιν ψήνουμε τις πανσέτες σε σχάρα, σε φούρνο ή και σε αντικολλητιιό τηγάνι.

Ετοιμάζουμε τη σαλάτα ανακατεύοντας τη ρόκα με τα ντοματίνια κομμένα στη μέση.

Στη μαρινάδα που κρατήσαμε νωρίτερα προσθέτουμε το ξύδι και περιχύνουμε τη σαλάτα, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς με τις σταφίδες.

Σερβίρουμε τις ζεστές πανσέτες με τη σαλάτα ρόκα.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram