Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Soft cookies με λεμόνι

Δημοσιεύθηκε 2 Ιουλίου, 2024

Ιδανικό συνοδευτικό για το γάλα των παιδιών αλλά και για τον καφέ σας!

Αφράτα και λαχταριστά. Δοκιμάστε τα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Soft cookies με λεμόνι

Υλικά

125 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη

1 αβγό
1 βανίλια
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
ξύσμα από 1 ή 2 λεμόνια (ανάλογα με το πόσο λεμονάτα τα θέλουμε)
1½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1½ φλ. του τσαγιού αλεύρι (ίσως να χρειαστεί λίγο περισσότερο)
ζάχαρη άχνη

Τρόπος παρασκευής

Χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αβγό και σιγά-σιγά όλα τα υπόλοιπα υλικά, αφήνοντας για το τέλος το αλεύρι με την μπέικιν πάουντερ.

Βάζουμε το μείγμα σε ένα τάπερ στο ψυγείο για 1 ώρα. Βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε μικρά μπαλάκια, διαμέτρου περίπου ενάμιση-δύο εκατοστών.

Σε μια λαδόκολλα ή δίσκο ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη και ρολάρουμε τα μπαλάκια, έτσι ώστε να καλυφθούν ολόγυρα.

Ψήνουμε στους 180o C για 10-12 λεπτά. Η επιφάνεια τους μόλις βγουν από τον φούρνο είναι μαλακή και ελαστική, αλλά γρήγορα γίνονται τραγανά εξωτερικά και μαλακά εσωτερικά, ενώ θα έχουν «απλώσει» παίρνοντας ένα κυκλικό, επίπεδο σχήμα.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram