Δείτε τη Συνταγή της ημέρας!

Δημοσιεύθηκε 6 Μαΐου, 2020

Όταν ακούς τη φράση «ελληνική κουζίνα» σίγουρα ένα από τα πρώτα φαγητά που σου έρχονται στο μυαλό είναι τα γεμιστά.

Πρόκειται για ένα πιάτο σήμα κατατεθέν της Ελλάδας που μπορείτε να το γευτείτε σε μια ευρεία γκάμα επιλογών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γεμιστά με πλιγούρι και λουκάνικο

Υλικά

5 ντομάτες
6 πιπεριές
4 μελιτζάνες
250 γρ πλιγούρι
3 τεμ λουκάνικα
2 τεμ ψιλοκομμένα κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
ελαιόλαδο
1/2 κούπα του τσαγιού ντοματοχυμό
1 1/2 κουτάλι της σούπας ντοματοπολτός
αλάτι
πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
2 1/2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα μαϊντανός, άνηθος, δυόσμος
2 τεμ κομμένες πατάτες
100 γρ φέτα

Εκτέλεση:

Μουλιάζουμε το πλιγούρι σε μπολ με χλιαρό νερό για 30-35 λεπτά. Πλένουμε τις ντομάτες, τις πιπεριές και τις μελιτζάνες. Κόβουμε από τις ντομάτες το καπάκι, αφαιρούμε την ψίχα από τις ντομάτες σε ένα μπολ, χαράζουμε τις μελιτζάνες, βγάζουμε την ψίχα τους, κόβουμε το καπάκι από τις πιπεριές και βγάζουμε τα σπόρια. Καθαρίζουμε , πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια,τα σκόρδα και τα μυρωδικά. Σε κατσαρόλα ρηχή βάζουμε το μισό ελαιόλαδο να κάψει,προσθέτουμε την πάπρικα, το πιπέρι,τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και σκόρδα και τα σοτάρουμε.

Στραγγίζουμε το πλιγούρι,το βάζουμε στην κατσαρόλα, συνεχίζουμε το σοτάρισμα, προσθέτουμε τις πατάτες, προσθέτουμε τη μισή ψίχα από τις ντομάτες ψιλοκομμένη, τον ντοματοχυμό, τον ντοματοπολτό και 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό χλιαρό. Χαμηλώνουμε την φωτιά , σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει 15-20 λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι,τα μυρωδικά,τα λουκάνικα σε μικρότερα κομμάτια κομμένα, ανακατεύουμε, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τη τριμμένη φέτα.

Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι τα λαχανικά μας και με κουτάλι της σούπας παίρνουμε από το μείγμα και τα γεμίζουμε ένα – ένα. Αφού τα γεμίσουμε τα τοποθετούμε σε ταψί, ενδιάμεσα βάζουμε τις πατάτες, προσθέτουμε την υπόλοιπη ψίχα από τις ντομάτες, 1 κούπα νερό και 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 35 λεπτά. Στη συνέχεια βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να πάρουν χρώμα τα γεμιστά μας. Σβήνουμε τον φούρνο, με κουτάλι της σούπας παίρνουμε ζουμί από το ταψί και περιχύνουμε από πάνω τα γεμιστά μας κι είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram