Δείτε τη Συνταγή της ημέρας!

Δημοσιεύθηκε 16 Απριλίου, 2020

Το χταπόδι ξιδάτο λαδορίγανη είναι ο τέλειο για τις μέρες της νηστείας!

Φτιάξτε το και απολαύστε το.

Βραστό χταπόδι ξιδάτο

Υλικά Συνταγής
1 χταπόδι γύρω στο 1 1/2 κιλό
1 φλ. παρθένο ελαιόλαδο
1 φλ. λευκό ξίδι
1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
1 δαφνόφυλλο
5-6 κόκκους πιπέρι μαύρο
1 κ.σ. ρίγανη

Εκτέλεση
Ξεκινάμε να φτιάξουμε το χταπόδι ξυδάτο λαδορίγανη, βάζοντας πρώτα το χταπόδι σε κατσαρόλα με τη γούλα προς τα πάνω. Το περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το ξίδι και το κρασί. Ρίχνουμε μέσα το δαφνόφυλλο και το πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 40΄ ή έως ότου μαλακώσει (ανάλογα με το πόσο καλά είναι χτυπημένο το χταπόδι).

powered by Rubicon Project
Όταν μαλακώσει, το βγάζουμε σε πιατέλα. Έτσι ζεστό το πασπαλίζουμε με ρίγανη. Μόλις κρυώσει, κόβουμε σε μπουκιές.

Το βάζουμε σε γυάλινο σκεύος και το περιχύνουμε με τα ζουμιά του. Ανακατεύουμε με προσοχή και το διατηρούμε στο ψυγείο.

Όταν το σερβίρουμε, το περιχύνουμε με ωμό ελαιόλαδο και λίγες σταγόνες ξίδι.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram