Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Πάστα Φλώρα

Δημοσιεύθηκε 5 Απριλίου, 2024

Αγαπημένη νηστίσιμη πάστα φλώρα με στέβια, που μπορείτε να φτιάξετε με ό,τι μαρμελάδα σας βρίσκεται στο ψυγείο!

Η γεύση της θα σας ξετρελάνει!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πάστα Φλώρα

Υλικά Συνταγής
300 γραμ. μαργαρίνη
1/3 φλ. στέβια
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
ξύσμα από 1 λεμόνι
1/2 κ.γλ. κανέλα
3 κ.σ. νερό
1/2 κ.γλ. αλάτι
500 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γραμ. μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη της επιλογής σας

Εκτέλεση
Για τη νηστίσιμη πάστα φλώρα, βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη στέβια, τη μαργαρίνη, το αλάτι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και το νερό και χτυπάμε με το «φτερό» (εξάρτημα) μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά και να γίνουν μία ομοιογενής ζύμη.

Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, να ξεκουραστεί. Έπειτα τη χωρίζουμε. Παίρνουμε τα 2/3 της και φτιάχνουμε μία μπάλα. Τη βάζoυμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίγουμε φύλλο πάχους 1,5 εκ.

Στρώνουμε ομοιόμορφα το φύλλο σε ταρτιέρα διαμέτρου 25 εκ. κι απλώνουμε πάνω τη μαρμελάδα. Εδώ σας έχω τέλεια συνταγή για εύκολη μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη. Με τη ζύμη που κρατήσαμε πλάθουμε κορδονάκια. Τα βάζουμε πάνω στη μαρμελάδα σταυρωτά, σε σχήμα ρόμβου.

Ψήνουμε την πάστα φλώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η ζύμη. Την βγάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει πριν τη σερβίρουμε.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram