Το χρυσό γάλα, ρόφημα που μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας

Δημοσιεύθηκε 24 Μαΐου, 2020

Το κύριο συστατικό στο χρυσό γάλα είναι ο κουρκουμάς, ένα μπαχαρικό που φημίζεται σε όλο τον κόσμο για τις πολλές ωφέλιμες ιδιότητές του. Οι συνταγές γι’αυτό το ισχυρό ρόφημα μπορεί να διαφέρουν εφόσον ο πολτός κουρκουμά παραμένει το κύριο συστατικό τους.

Μπορείτε να το φτιάξετε με αγελαδινό γάλα ή φυτικό γάλα, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Το σημαντικότερο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι το χρυσό γάλα είναι πολύ υγιεινό και έχει αμέτρητες ωφέλειες για όλο σας το σώμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ποιες είναι οι ωφέλειες από το χρυσό γάλα;
Το ενεργό συστατικό στο χρυσό γάλα είναι ο κουρκουμάς, που είναι πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά και διαθέτει μια ποικιλία άλλων υγιεινών ιδιοτήτων. Ο κουρκουμάς περιέχει κουρκουμίνη και πολυφαινόλες, που επιτελούν πάνω από 150 θεραπευτικές λειτουργίες, πέρα από το ότι διαθέτει αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντικαρκινικές ιδιότητες.


Η δράση της κουρκουμίνης είναι παρόμοια με τη δράση της κορτιζόνης, όμως με το επιπλέον πλεονέκτημα ότι η κουρκουμίνη δεν έχει δυσάρεστες παρενέργειες.

Ο κουρκουμάς είναι επίσης πολύ γνωστός ως φυσικό αντιβιοτικό, ικανό να προλαμβάνει τις λοιμώξεις, να βελτιώνει την κυκλοφορία και να αραιώνει τις βλέννες –συνιστάται ιδιαίτερα για τους ανθρώπους που υποφέρουν συνεχώς από κρυολογήματα, συμφόρηση, κόπωση και άλλα.

Το ρόφημα αυτό μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση ασθενειών και άλλων προβλημάτων υγείας που συνδέονται με την αρθρίτιδα και την οστεοαρθρίτιδα καθώς και άλλους πόνους στις αρθρώσεις και στους μυς. Λειτουργεί ως αναλγητικό για τη μείωση των πονοκεφάλων και άλλων ενοχλήσεων που οφείλονται στο άγχος.

Η κατανάλωση χρυσού γάλακτος μπορεί ακόμα και να αναστρέψει τη νόσο του Αλτσχάιμερ στην αρχή της, όταν τα συμπτώματα αναπτύσσονται. Θα μπορούσε επίσης να προλάβει τη γνωστική εξασθένηση που συχνά συνδέεται με τα γεράματα.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram