Πόσα χέρια σαμπουάν πρέπει να περνάς σε κάθε λούσιμο;

Δημοσιεύθηκε 12 Ιανουαρίου, 2024

Πόσα χέρια σαμπουάν πρέπει να περνάς σε κάθε λούσιμο;

Το ritual του «σωστού» λουσίματος

«Το τριχωτό της κεφαλής έχει όξινο pH. Από την άλλη πλευρά, τα περισσότερα σαμπουάν έχουν αλκαλικό pH, για να καθαρίζουν τα λέπια της τρίχας και να διατηρούν τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής υγιή. Μετά από το σαμπουάν, σειρά έχει η μάσκα- treatment. Σ’ αυτό το step μπορεί να επιλέξει κανείς μία μάσκα μαλλιών για θρέψη, extra ενυδάτωση, αναδόμηση, επανόρθωση, λάμψη κλπ, ανάλογα με τις ανάγκες των μαλλιών του. Τελευταίο βήμα στη hair routine; Το conditioner φυσικά. Όλα τα παραπάνω steps δεν έχουν νόημα αν δεν βάλεις conditioner στο τέλος. Αυτό είναι που κλείνει τα λέπια της τρίχας. Μία μικρή ποσότητα κυρίως στα μήκη και τις άκρες των μαλλιών σου αρκεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πόσα χέρια σαμπουάν πρέπει να περνάς σε κάθε λούσιμο;

«Προσωπικά, προτείνω σε κάθε λούσιμο μία γυναίκα να περνά ένα ή δύο χέρια σαμπουάν. Αυτό εξαρτάται από το πόσο συχνά λούζεται μέσα στην εβδομάδα, από το πόσο λιπαρά ή όχι είναι τα μαλλιά της, από τα προϊόντα που χρησιμοποιεί, αλλά και από τις ανάγκες του τριχωτού ή των μαλλιών της (πχ ξηροδερμία, πιτυρίδα κλπ). Για παράδειγμα, αν λούζεται μία ή δύο φορές την εβδομάδα ή έχει λιπαρά/ βρώμικα μαλλιά θα πρότεινα να περνάει δύο χέρια με το σαμπουάν. Αν λούζεται κάθε μέρα (λόγω lifestyle, δουλειάς, ρύπανσης ή χρήσης υπερβολικών προϊόντων), καλό είναι να βάζει μία φορά σαμπουάν. Σαν γενικό κανόνα βέβαια, θα έλεγα πως δύο χέρια με το σαμπουάν αρκούν σε κάθε περίπτωση».

Χρειάζεται και τριπλό λούσιμο ορισμένες φορές;

Όσο για τριπλό λούσιμο, ο ίδιος εκτός από σπατάλη προϊόντων και νερού (περιβαλλοντικός αντίκτυπος) θεωρεί υπερβολή σ’ ένα λούσιμο να περνάς τρία χέρια με το σαμπουάν. Μία τέτοια κίνηση μπορεί να διαταράξει το pH του τριχωτού της κεφαλής και να προκαλέσει ακόμη και ερεθισμό. «Δεν βρίσκω λόγο κάποιος να περάσει τρία χέρια σαμπουάν στα μαλλιά του. Εκτός κι αν έχει να λουστεί ένα μήνα. Βέβαια, το ακούω κάποιος να χρησιμοποιεί τρία διαφορετικά είδη σαμπουάν στα μαλλιά του εναλλάξ».

Πόσο σημαντικό είναι να ξεβγάζεις καλά τα μαλλιά σου;

Αυτό που πρέπει να θυμάται κανείς είναι πως ο χρόνος που ξεβγάζει τα μαλλιά του πρέπει να είναι διπλάσιος από αυτόν που τα λούζει. Το καλό ξέβγαλμα είναι εξίσου σημαντικό με το καλό λούσιμο και επηρεάζει τα μαλλιά, αλλά και το τριχωτό της κεφαλής. Γι’ αυτόν τον λόγο κανείς πρέπει να αφιερώνει αρκετό χρόνο σ’ αυτό το step. Τέλος, για την επιλογή των προϊόντων, ο Γιώργος μάς εξήγησε πως όλα ξεκινούν από την επιλογή του «σωστού» κομμωτήΕκείνος είναι που θα σε συμβουλεύσει και θα σου δώσει την κατεύθυνση για την επιλογή των ιδανικών προϊόντων με βάση τον τύπο και τις ανάγκες των μαλλιών σου.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram