Ο Χαλκιδέος Νικόλας Κοντογιάννης μας αποκαλύπτει : Σέφ ή Μουσικός;

Δημοσιεύθηκε 19 Ιουνίου, 2020

Ο Νικόλας Κοντογιάννης, γεννημένος στη Αθήνα και μεγαλωμένος στην Χαλκίδα, είναι ένας από τους συμπολίτες μας που θα έλεγε κανείς ότι είναι γεννημένος καλλιτέχνης αφού στην ζωή του έχει επιλέξει να κάνει επάγγελμα και τις 2 του μεγάλες αγάπες . Την μαγειρική και την μουσική. Δύο τέχνες που τον εκφράζουν και τις εξελίσσει μέσα από την δουλειά του.

Νικόλα, θα μας περιέγραφες τον εαυτό σου με 2 λόγια;
Είναι δύσκολο να περιγράψει κανείς τον εαυτό του. Μέσα από μια γνωριμία, καθένας θα βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Γενικά θα πω πως είμαι ευγνώμων που έχω την υγεία μου και ανθρώπους δίπλα μου που αγαπώ και με αγαπούν. Γιατί η ζωή μπορεί να μη μας δίνει πάντα αυτό που θέλουμε, αλλά μας δίνει πάντα αυτό που έχουμε πραγματικά ανάγκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ξέρουμε ότι ασχολείσαι πολλά χρόνια με την μουσική αλλά και με την μαγειρική και είσαι εξίσου καλός και στα δύο. Πως πετυχαίνεις και τα συνδυάζεις και τα 2 στην καθημερινότητα σου;
Πιστεύω πως για να καταφέρει κάποιος να συνδυάσει την μαγειρική με την μουσική στην καθημερινότητά του, πρέπει να αγαπάει και τις δύο αυτές τέχνες το ίδιο. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι επέλεξα αυτές τις δύο ασχολίες. Βλέπεις, η μία τρέφει το σώμα και η άλλη το μυαλό και την ψυχή. Αν λοιπόν κάποιος καταφέρει να δει την πραγματική αξία της μαγειρικής και της μουσικής θα μπορέσει ,παραγωγικά  να τις φέρει σε αρμονία. Βέβαια όπως οι ανθρώπινες σχέσεις φθείρονται από την πολύ τριβή, το ίδιο γίνεται και με τις δύο αυτές τέχνες. Ο τρόπος που έχω επιλέξει εγώ να τις συνδυάζω είναι να αφιερώνω καθημερινά μόνο ποιοτικό χρόνο έτσι ώστε να μην χάνω το ενδιαφέρον μου και να ανυπομονώ για το κάθε επόμενο “ραντεβού με τους δασκάλους του νου και του σώματος”. Έτσι η εξέλιξη και στις δύο περιπτώσεις είναι αναπόφευκτη.

Τι ήρθε πρώτο στην ζωή σου; Η μαγειρική ή η μουσική;
Από μικρός είχα αγάπη για την μαγειρική, η μουσική όμως ήταν το ταλέντο που αναδείχτηκε πρώτο. Πάντοτε υπήρχε το τραγούδι και η μελωδία στην οικογένειά μου. Η αγάπη ωστόσο για την μουσική γεννήθηκε ξαφνικά ένα καλοκαίρι, στην ηλικία των δέκα ετών, έτυχε να πάρω ένα μικρό έγχορδο όργανο στα χέρια μου, και ενώ έχω μόνο δει πως έπαιξε ο προηγούμενος, έπαιξα κι εγώ ένα ολόκληρο τραγούδι σαν έμπειρος μουσικός. Μετά από λίγες μέρες ,ζήτησα από τους γονείς μου να με γράψουν σε μια μουσική σχολή.

Στις μέρες μας υπάρχουν πολλά talent shows στην ελληνική τηλεόραση που μπορούν να αναδείξουν τα ταλέντα σου αλλά και εσένα. Θα πήγαινες ποτέ σε κάποιο από αυτά; Και εάν ναι, ποια από τις δυο σου αγάπες θα ήθελες να αναδείξεις;
Η αλήθεια είναι πως έχω σκεφτεί αρκετές φορές να συμμετάσχω σε αυτά τα talent shows. Κάθε φορά όμως το σκέφτομαι λίγο παραπάνω και καταλήγω πως δεν μου ταιριάζουν. Δεν πιστεύω ότι θα καταφέρω να εκφράσω σωστά το πως νιώθω για αυτές τις τέχνες. Θαυμάζω όσους τολμούν και εκτίθενται στα πλήθη με σκοπό να κερδίσουν το βραβείο του “καλύτερου”, απλά εγώ είμαι ικανοποιημένος όταν οι λίγοι και αγαπημένοι άνθρωποι που έχω δίπλα μου αναγνωρίζουν τα ταλέντα μου. Για να απαντήσω όμως σε όλη σου την ερώτηση, εάν διάλεγα κάποιο talent show θα αφορούσε την μουσική επειδή σε αυτό τον χώρο δεν δίνεις λόγω για την προσωπική σου ζωή κατά την διάρκεια του διαγωνισμού.

Εάν έπρεπε να διαλέξεις ένα από τα δύο για την υπόλοιπη ζωή σου ,ποιο θα ήταν αυτό; Μουσική ή μαγειρική; Τι σε εκφράζει περισσότερο;
Εδώ θα απαντήσω διπλωματικά. Όταν αγαπάς κάτι, δεν το αφήνεις ποτέ, ούτε μπαίνεις στην διαδικασία να το συγκρίνεις με κάτι άλλο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, έχω συνδυάσει την μαγειρική με την μουσική γιατί έτσι καταφέρνω να εκφραστώ τόσο έμπρακτα, όσο και συναισθηματικά. Μαγειρεύοντας σε φίλους, συγγενείς ή πελάτες έχω σαν στόχο την “εγκεφαλική” τους ,εάν θες, ικανοποίηση, ενώ όταν ερμηνεύω ή παίζω κάποιο μουσικό όργανο, προσπαθώ να αγγίξω την ψυχή του ακροατή δημιουργώντας εικόνες και συναισθήματα.

Γνωρίζουμε ότι παίζεις διάφορα μουσικά όργανα αλλά και τραγουδάς σε μαγαζιά της Χαλκίδας με ζωντανή μουσική αλλά και το ότι εδώ και αρκετά χρόνια φεύγεις σεζόν σε διάφορα νησιά της χώρας μας όπου εργάζεσαι ως σέφ. Ποιο από τα 2 θεωρείς ότι μπορεί να σου εξασφαλίσει το επαγγελματικό και το οικονομικό σου μέλλον;
Επαγγελματικά και βιοποριστικά θα πρέπει να διαλέξω την μαγειρική. Είναι ένα επάγγελμα που μπορεί να σου προσφέρει σταθερότητα και ασφάλεια. Είναι δύσκολη δουλειά , γεμάτη άγχος και κούραση αλλά δίνει την ευκαιρία για συνεχόμενη επαγγελματική εξέλιξη. Πάνω σε μία σταθερή δουλειά μπορείς να “χτίσεις” μια σταθερή ζωή, μια οικογένεια, ένα γεμάτο εκπλήξεις μέλλον. Δυστυχώς για να ζήσεις μόνο από την μουσική θα πρέπει να θέλεις να γίνεις γνωστός και διάσημος, κάτι που εμένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρει. Οπότε επιλέγω την μαγειρική για μελλοντικό επάγγελμα αλλά πάντα θα έχω την μουσική στην ζωή μου. Εξάλλου, δεν υπάρχει στιγμή που να μην τραγουδάω όταν δουλεύω στην κουζίνα !

Θες να μας πεις που μπορούμε να σε βρούμε φέτος; Θα είσαι εδώ στην πόλη μας ή έχεις κλείσει δουλειά αλλού;
Φέτος ενώ τα σχέδιά μου ήταν να αναλάβω την διαχείριση της κουζίνας ενός νέου εστιατορίου στην όμορφη Φολέγανδρο, συγκεκριμένες συνθήκες με αναγκάζουν να μείνω στην Χαλκίδα. Θα με βλέπετε κάθε μέρα στον Ρακοκαφενέ “Το Γιατάκι του Πετράν” , στην γωνία Βορείου Ηπείρου και Σκύρου . Είναι ένα όμορφο , οικογενειακό μεζεδοπωλείο που με χαμόγελο και αγάπη εξυπηρετεί κάθε ηλικίας πελάτη. Έχουν περάσει έξι χρόνια από το τελευταίο καλοκαίρι μου στην Χαλκίδα ,οπότε φέτος θα έχω την ευκαιρία να ζήσω πολλές στιγμές με φίλους και οικογένεια που έχω χάσει.

Ευχαριστούμε πολύ τον Νικόλα για αυτή του την συνέντευξη που δέχτηκε να μας δώσει. Ανυπομονούμε να δοκιμάσουμε κάποιο πιάτο σου ή να σε ακούσουμε να παίζεις μουσική!
Ή και γιατί όχι, και τα δύο μαζί!!

Facebook Νικόλα: https://bit.ly/312UuE9
Instagram Νικόλα: https://bit.ly/3hDjV4Q

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram