Απλοί τρόποι για να απαλαγείς από το καθημερινό άγχος

Δημοσιεύθηκε 19 Μαρτίου, 2021

Για τους περισσότερους ανθρώπους το άγχος είναι καθημερινή κατάσταση.

Όλοι το έχουμε βιώσει, απλά αυτό που αλλάζει είναι ο βαθμός και η συχνότητα. Άγχος στη δουλειά, άγχος για το πώς πηγαίνει η σχέση σου, άγχος με τα οικογενειακά σου θέματα. Και λίγο ακόμα άγχος για τα κατά πόσο τα διαχειρίζεσαι όλα αυτά σε έναν ικανοποιητικό βαθμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εννοείται ότι όλα αυτά συμβάλουν σημαντικά στη μείωση του εσωτερικού βάρους που νιώθεις, αλλά υπάρχει και κάτι ακόμα.

Τι υποστηρίζει η έρευνα για το άγχος;

Η επιστήμη μίλησε. Η απάντηση βρίσκεται στα φρούτα και τα λαχανικά. Μία έρευνα που έγινε στην Αυστραλία ανακάλυψε ότι 5-7 μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα μειώνουν το άγχος σε ποσοστό 14% στους μεσήλικες. Για τις γυναίκες, δε, αυτών των ηλικιών, το ποσοστό διπλασιάζεται. Και είναι προφανές ότι η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών δεν έχει ηλικιακό περιορισμό. Θα βοηθήσει και εσένα, που είσαι κάτω των 40 ετών. Επομένως, eat your veggies!

Πες και κανένα όχι

Αν και δεν περνούν όλα από το χέρι σου, αυτό που μπορείς να ελέγξεις με κάποιον τρόπο, είναι ο δικός σου χειρισμός. Όταν νιώθεις ότι υπερβαίνεις τα όριά σου και δεν μπορείς να αναλάβεις επιπλέον καθήκοντα, πες όχι. Θέσε τα δικά σου όρια και μην εξοντώνεις τον εαυτό σου, σωματικά και πνευματικά.

Αγκαλίτσες και φιλάκια και αντίο άγχος

Το ξέρεις ήδη. Η ύπαρξη αγαπημένων ανθρώπων στη ζωή σου μπορεί να λειτουργήσει αγχολυτικά. Η θετική σωματική επαφή σε βοηθά να εκκρίνεις ωκυτοκίνη και να μειώσεις τα επίπεδα κορτιζόλης. Δες τι κάνουν οι χιμπατζήδες. Αγκαλιάζονται για να ηρεμήσουν. Κάτι ξέρουν.

Άναψε κεριά 

Τα αιθέρια έλαια έχουν αυτήν τη χαλαρωτική ικανότητα, ειδικά μετά από μία δύσκολη μέρα στη δουλειά. Κάνε ένα αφρόλουτρο ή άναψε κερί με αιθέρια έλαια, όπως η λεβάντα και ξάπλωσε. Το πιθανότερο είναι θα κοιμηθείς αμέσως. Εκτός από λεβάντα, μπορείς να βάλεις σανδαλόξυλο, τριαντάφυλλο ή γεράνι.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram