Αμυγδαλέλαιο: Πως να το χρησιμοποιήσεις για ακόμη περισσότερα οφέλη στην επιδερμίδα σου

Δημοσιεύθηκε 7 Φεβρουαρίου, 2024

Γνωρίζεις ήδη πως τα αμύγδαλα αποτελούν βασικό συστατικό μία υγιεινής διατροφής και γενικότερα πόσο καλό κάνουν στην υγεία μας. Τι γίνεται όμως με την περιποίηση της επιδερμίδας μας; Το αμυγδαλέλαιο-προέρχεται από έκθλιψη των καρπών της αμυγδαλιάς- όπως σου έχω ξαναπεί και είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μας, φυσικά έλαια, γνωστό εδώ και αιώνες (και) για τις ευεργετικές του ιδιότητες στο δέρμα.

4 βασικά οφέλη που έχει το αμυγδαλέλαιο

Προστατεύει από τις εξωτερικές επιθέσεις που δέχεται η επιδερμίδα: Χάρη στις υψηλές συγκεντρώσεις βιταμίνης Ε, φωσφόρου μαγνησίου και χαλκού που περιέχει, το αμυγδαλέλαιο είναι ένα πλούσιο αντιοξειδωτικό. Η χρήση του θα βοηθήσει αφενός στην προστασία του δέρματος από τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούνται από τις ακτίνες UV και τη ρύπανση, αφετέρου στην υποστήριξη της λειτουργίας φραγμού του δέρματος και τη μείωση των σημαδιών γήρανσης. Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση βέβαια πως πρέπει να παραλείψεις το αντηλιακό σου!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ενυδατώνει το δέρμα: Το αμυγδαλέλαιο- χάρη στα λιπαρά οξέα και σε πολλές ακόμη βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά- είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κλειδώσει κανείς την υγρασία και να διατηρήσει λαμπερή την επιδερμίδα του (στο πρόσωπο και το σώμα) όλη την ημέρα. Plus: Όχι μόνο το δέρμα θα μείνει ενυδατωμένο, αλλά η επιδερμίδα αποκτά και έναν ομοιόμορφο τόνο.

Μειώνει τους ερεθισμούς: Το αμυγδαλέλαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί τοπικά για να καταπραΰνει και να ανακουφίσει άμεσα το δέρμα σε περιπτώσεις «έκτακτης ανάγκης» aka ερεθισμούς φαγούρα, φλεγμονές. Θεωρείται ασφαλές για χρήση του ακόμη και στις ευαίσθητες επιδερμίδες.

Μειώνει τις ραγάδες: Το αμυγδαλέλαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αποτρέψει την εξάπλωση και το σχηματισμό των ραγάδων, αν και χρειάζεται να γίνει περισσότερη έρευνα για να αποδεχθεί και επιστημονικά κάτι τέτοιο.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram