Αγαπημένες διαδρομές που προτιμούν οι Χαλκιδέοι ποδηλάτες!

Δημοσιεύθηκε 11 Οκτωβρίου, 2020

Η ποδηλασία είναι ένα άθλημα που αναζωογονεί πνεύμα και σώμα. Πέρα από το γεγονός ότι μας δίνει την ευκαιρία να είμαστε έξω στη φύση, είναι και μία δραστηριότητα που απαιτεί μόνο θέληση να καθίσουμε στη σέλα του ποδηλάτου μας, να φορέσουμε το κράνος και τον κατάλληλο προστατευτικό εξοπλισμό, κι είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε όμορφες βόλτες, είτε μόνοι μας είτε με παρέα.

Οι Χαλκιδέοι είναι λάτρεις του ποδηλάτου και το αποδεικνύουν καθημερινά χρησιμοποιώντας το πολλές φορές για μία κοντινή βόλτα ή ακόμη και ως μέσο μεταφοράς. Υπάρχουν όμως κι εκείνοι που βλέπουν την ποδηλασία σαν ένα  μέσο άθλησης και ως ένα τρόπο ζωής που τους επιτρέπει να απολαύσουν ,πέρα από τα οφέλη της εκγύμνασης του σώματος, τα όμορφα μέρη και τοπία που περιβάλλουν την πόλη μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Οι πιο γνωστές διαδρομές που προτιμούν οι Χαλκιδέοι ποδηλάτες είναι δύο. Και είναι τόσο όμορφες και ιδιαίτερες, που σίγουρα θα μπείτε στο πειρασμό να πάρετε το ποδήλατό σας και να κάνετε μία βολτούλα.

 

Χαλκίδα - Αλυκές

Μία παραθαλάσσια διαδρομή μακριά από την κίνηση και το θόρυβο των αυτοκινήτων, με λίγο χωματόδρομο κάπου κάπου. Ξεκινώντας από την Ιχθυόσκαλα έχεις την ευκαιρία να κάνεις μια ήρεμη βόλτα περνώντας από όμορφα μέρη, όπως ο Άγιος Μηνάς, η Βαλοπούλα και οι παραλίες Ραζοπούλα και Μπουρνώντας , έχοντας πάντα  το θαλασσινό αεράκι να σε συνοδεύει κάθε φορά που γυρίζεις το πεντάλ του ποδηλάτου σου. Πλησιάζοντας προς Αλυκές στη διαδρομή θα συναντήσεις πολλά πολυτελή εξοχικά που αξίζουν την προσοχή σου. Η καλύτερη εποχή για να απολαύσεις τη συγκεκριμένη διαδρομή είναι η άνοιξη, που ο καιρός θα είναι κατάλληλος για μια βόλτα δίπλα στη θάλασσα.

 

Χαλκίδα - Καστέλλι

Μία πιο φθινοπωρινή διαδρομή για όσους προτιμούν τα γραφικά χωριά με τα παραδοσιακά καφενεία, όπως είναι ο Μύτικας, το Αφράτι και τα Φύλλα. Η άμεση επαφή με τη φύση, το πράσινο κι η μυρωδιά του καμένου ξύλου στην ατμόσφαιρα σε μεταφέρει σε μία άλλη εποχή μακριά από τους έντονους κι αγχωτικούς ρυθμούς της πόλης. Με off road διαδρομές για τους πιο τολμηρούς είναι σίγουρα μια επιλογή που δεν θα απογοητεύσει κανένα. Απολαμβάνοντας τη θέα του ποταμού Λήλα θα καταλήξεις στο Καστέλλι, όπου θα έχεις την ευκαιρία να επισκεφτείς το εντυπωσιακό  κάστρο που δεσπόζει πάνω από τα Φύλλα.

 

Δύο πραγματικά ξεχωριστές διαδρομές γεμάτες όμορφα τοπία και ευχάριστες εκπλήξεις, που δικαιολογούν απόλυτα την προτίμηση την Χαλκιδέων ποδηλάτων γι' αυτές. Με την προσδοκία του καλοκαιριού να μας πηγαίνει προς τις Αλυκές την άνοιξη και την υπόσχεση του χειμώνα να μας οδηγεί στα χωριά του Ληλαντίου πεδίου το φθινόπωρο, έχουμε την τύχη να ζούμε σε μια πόλη που ικανοποιεί όλα τα γούστα.

 

 

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram