Αυτός είναι ο πιο όμορφος γραφικός χαρακτήρας στον κόσμο

Δημοσιεύθηκε 28 Σεπτεμβρίου, 2020

Μπορεί όταν πηγαίνατε σχολείο να μην σας ένοιαζε να έχετε τέλειο γραφικό χαρακτήρα, υπήρχαν και υπάρχουν όμως, μαθητές που προσέχουν και ψάχνουν την τέλεια γραφή.

Σε αυτή την κατηγορία ανήκει η Prakriti Malla, μία μαθήτρια από το Νεπάλ. Στα 13 της χρόνια, ένα γραπτό της έγινε viral στο διαδίκτυο, όχι τόσο για το περιεχόμενο, αλλά για το γραφικό χαρακτήρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 2016 η κυβέρνηση αποφάσισε να τη βραβεύσει για τον καλύτερο γραφικό χαρακτήρα στη χώρα, ενώ το 2017 το διαδίκτυο αναγνώρισε τη γραφή της ως την καλύτερη στον κόσμο.

Μπορεί να μην πήρε κάποιο επίσημο τίτλο, όμως έφτασε στο σημείο η Microsoft να της ζητήσει να πάρει τη γραφή της και να την υιοθετήσει ως γραμματοσειρά στα προγράμματά της.

Η κυβέρνηση του Νεπάλ εκτός από τα γράμματά της, έχει αναγνωρίσει πως η Malla έχει ταυτόχρονα την πιο όμορφη υπογραφή.

Στο γραπτό της η Μalla έγραφε: «Μία έρευνα του 1992, ανέφερε πως το 85% του χρόνου στη δευτέρα, την τετάρτη και την έκτη δημοτικού, ξοδευόταν σε δραστηριότητα γραψίματος σε χαρτί με μολύβι. Μια πιο πρόσφατη έρευνα έδειξε πως πλέον παιδιά από το νηπιαγωγείο ακόμα, ξοδεύουν μόλις 42% του χρόνου σε δραστηριότητες που εμπεριέχουν χαρτί και μολύβι. Ο όμορφος γραφικός χαρακτήρας είναι σημαντικός πολύ μετά την αποφοίτηση από το σχολείο».

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram