Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης στο Πευκί Ευβοίας μετά από 2.500 χρόνια

Δημοσιεύθηκε 1 Σεπτεμβρίου, 2020

Για πρώτη φορά μετά από 2.500 χρόνια αναβιώνει στο Αρτεμίσιο στις 4-6 Σεπτεμβρίου ο αυθεντικός μαραθώνιος κολύμβησης, ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός και θα λάβει χώρα στο Πευκί, Ευβοίας.

Ιστορική αυθεντική διαδρομή των 10 χλμ. με ονόματα παγκόσμιας κλάσης που θα κολυμπήσουν πάνω από τα ναυάγια της ιστορικής ναυμαχίας του Αρτεμισίου του 480 π.Χ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια απαιτητική διαδρομή, στα στενά του Αρτεμισίου, ενώνοντας τη Στερεά Ελλάδα με τη Θεσσαλία και τους νομούς Ευβοίας, Μαγνησίας και Φθιώτιδας που δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να ακολουθήσουν τα «ίχνη» του Σκυλλία και της Υδνας, σε μία κολυμβητική διαδρομή που ενώνει το μύθο με τον αθλητισμό.

Αναλυτικά το πρόγραμμα :

Το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου στις 16:00 το απόγευμα, η δράση θα ξεκινήσει με τον αγώνα κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης των 3 χλμ., ενώ στις 18:00 θα ακολουθήσει η εκκίνηση του 1,5 χλμ. Οι κολυμβητές θα κινηθούν στην τριγωνική διαδρομή που έχει σχεδιαστεί με σημείο εκκίνησης και τερματισμού την παραλία Πευκί. Την προθέρμανση των αθλητών θα αναλάβει η καθηγήτρια φυσικής αγωγής, Μάντη Περσάκη.

Αντίστοιχα, την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου, η διοργάνωση θα κορυφωθεί με την αναβίωση της αυθεντικής μαραθώνιας κολυμβητικής διαδρομής των 10 χλμ. Στα κορυφαία ονόματα που προστέθηκαν στους συμμετέχοντες της εν λόγω διαδρομής περιλαμβάνεται πλέον και η τρεις φορές πρωταθλήτρια Ελλάδας, στα 5 χλμ. και 10 χλμ., που έχει διασχίσει δύο φορές τη Μάγχη, Σοφία Ψιλόλιγνου. Οι κολυμβητές του συγκεκριμένου αγώνα θα συναντηθούν στην προβλήτα της παραλίας Πευκί, στις 07:45 το πρωί, για να γίνει η μεταφορά τους με σκάφος, αμέσως μετά, στις 08:00, στο σημείο εκκίνησης. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 08:30 με σημείο τερματισμού την παραλία Πευκί. Παράλληλα, στις 09:30 το πρωί, θα διεξαχθεί ο παιδικός αγώνας 800 μ.

Για όλες τις περαιτέρω πληροφορίες μπείτε στην επίσημη ιστοσελίδα :

https://www.authenticmarathonswim.com/location/

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram