Αυτά τα COVID-free ελληνικά νησιά είναι η επιλογή σου για φέτος

Δημοσιεύθηκε 17 Ιουνίου, 2020

Αναρωτιέσαι τι θα κάνεις το φετινό Καλοκαίρι που ο κορονοϊός δε θα έχει φύγει ακόμα και φοβάσαι μην κολλήσεις κι εσύ; Λογικό είναι, όμως και πάλι θα κάνεις διακοπές. Κι αυτό γιατί υπάρχουν μερικά covid-free ελληνικά νησιά που αποτελούν πολύ καλές επιλογές και για σένα αυτό το Καλοκαίρι.

Μπορεί πουθενά να μην είσαι εντελώς σίγουρος και ασφαλής απ’ τον κορονοϊό, όμως κάποια νησιά της Ελλάδας είτε δεν έχουν κανένα κρούσμα, είτε έχουν τον τρόπο να σε προστατεύσουν λίγο παραπάνω από τα υπόλοιπα. Φυσικά μην περιμένεις να δεις τη Μύκονο ή την Σαντορίνη ανάμεσά τους, ωστόσο όλα έχουν τόσες ομορφιές που σε καλούν να τις ανακαλύψεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ικαρία

Το must νησί για χαλάρωση είναι αναμφίβολα η Ικαρία. Όχι μόνο γιατί φημίζεται για τους αργούς ρυθμούς των κατοίκων της, αλλά και γιατί η ηρεμία του όμορφου τοπίου της θα σε γαληνεύσει. Το καλύτερο με αυτό το νησί είναι ότι έχει αμέτρητα πράγματα να κάνεις. Αν “ξεμείνεις” από παραλίες και τις έχεις επισκεφθεί όλες -πράγμα απίθανο- το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις το καραβάκι και να πας απέναντι στους Φούρνους και στη Θύμαινα. Σε απόσταση μόλις μίας ώρας από την Ικαρία βρίσκονται δύο εξίσου πολύ όμορφα νησάκια, που θα σου προσφέρουν ξεκούραση και χαλάρωση μεγαλύτερη κι από αυτή της Ικαρίας, ενώ οι παραλίες τους είναι πραγματικά μαγευτικές. Σ’ αυτά ειδικά τα μικρά νησιά ο κορονοϊός τους “χαιρετάει” από πολύ μακριά!

Πάτμος

Η Πάτμος είναι ό,τι πρέπει για να αισθανθεί κανείς πως βρίσκεται μακριά από όλους και απ’ όλα, και από τον κορονοϊό. Το «νησί της Αποκάλυψης» είναι μια πολύ καλή επιλογή, αφού μοιάζει να σου χαρίζει την απόλυτη ελευθερία και αποτελεί τον απόλυτο προορισμό για όσους έχουν ανάγκη να δραπετεύσουν απ’ την καθημερινότητα.

Σκιάθος

Θα μου πεις «δε θα πάνε τουρίστες φέτος στη Σκιάθο;». Ναι, μπορεί να πάνε, όπως και παντού, όμως η Σκιάθος έχει ένα προνόμιο. Είναι το πρώτο ελληνικό covid-free νησί με ευρωπαϊκή βούλα! Συμμετέχει σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα για τον νέο κορονοϊό, ένα πρόγραμμα που τρέχει μέσα από το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας από όπου μπορεί να προσδιοριστεί ο ιός μέσα από τα λύματα.

Κέρκυρα

Το όμορφο νησί των Φαιάκων έχει ελάχιστα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, ενώ ήδη θεωρείται ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς.

Άνδρος

Αν δεν επιλέξεις να κάνεις διακοπές στην καρδιά της τουριστικής περιόδου, η Άνδρος είναι μια πολύ καλή επιλογή. Το νησί ναι μεν συγκεντρώνει κόσμο, όμως όχι αρκετό όλο το Καλοκαίρι. Ιδανικά είναι καλό να το αποφύγεις τέλη Ιουλίου με μέσα Αυγούστου. Την υπόλοιπη καλοκαιρινή περίοδο είναι μια υπέροχη επιλογή, αφενός γιατί δεν είναι μακριά απ’ την Αθήνα κι αφετέρου γιατί έχει τόσες επιλογές, που και κόσμος να υπάρχει, πας σε ένα άλλο μέρος της. Δεν είναι απαραίτητο στην τελική να μείνεις στη Χώρα!

Αστυπάλαια

Είναι ένας προορισμός που αξίζει κάθε Καλοκαίρι να ανακαλύψεις. Μπορεί να υπάγεται στα Δωδεκάνησα, η καρδιά της όμως ανήκει στις Κυκλάδες, και η πανέμορφη Χώρα της είναι η καλύτερη απόδειξη γι’ αυτό. Στην Αστυπάλαια όλα είναι υπέροχα. Φαγητό, παραλίες, Κάστρο, τα ακατοίκητα νησάκια της, Κουνούπα και Κουτσομύτη, όλα! Κι έχει και καλό νοσοκομείο, αχρείαστο να είναι! Τι άλλο θες για φέτος το Καλοκαίρι;!

Στόχος είναι αφενός να προσέχεις κι εσύ κι αφετέρου να αποφύγεις τα νησιά με κοσμοσυρροή, όπως η Μύκονος, η Πάρος, η Σαντορίνη κι άλλα τέτοια νησιά που αποτελούν τόσα χρόνια την επιλογή χιλιάδων τουριστών!

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram