Αυτά τα 9 πράγματα στο σπίτι σας κάνουν δυστυχισμένους και δεν το ξέρατε

Δημοσιεύθηκε 2 Δεκεμβρίου, 2023

Έχετε παρατηρήσει πως κάθε φορά που μπαίνετε μέσα στο σπίτι σας νιώθετε μια δυστυχία και θλίψη; Τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχετε γεμίσει με πράγματα που πλέον δεν σας κάνουν ευτυχισμένους. Ήρθε η ώρα να τα ξεφορτωθείτε!

Υπερβολικά πολλές επιλογές
Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2010 στο Πανεπιστήμιο Stanford έδειξε πως οι πολλές επιλογές μας κάνουν δυστυχισμένους. Άρα εσείς μπορεί να θεωρείτε πως το να έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε 20 ζευγάρια παπούτσια είναι κάτι που θα σας κάνει ευτυχισμένους αλλά, πιστέψτε μας, θα ήσασταν πιο ευτυχισμένοι αν είχατε 3 ζευγάρια να επιλέξετε! Ξεκινήστε, λοιπόν, το ξεκαθάρισμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πεταμένα πράγματα των παιδιών σας
Μην νιώθετε τύψεις! Το να σας αγχώνουν τα εκατοντάδες σκορπισμένα παιχνίδια και οι ζωγραφιές του μονάκριβου παιδιού σας δεν είναι κακό πράγμα και είναι απολύτως φυσιολογικό. Για την ακρίβεια οι ειδικοί τονίζουν πως η ακαταστασία που δημιουργούν σε μόνιμη βάση τα παιδιά, είναι αγχωτική για τους γονείς γιατί τους κάνει να νιώθουν πως δεν έχουν τον έλεγχο, ενώ ταυτόχρονα συνειδητοποιούν πόσα λεφτά έχουν δαπανήσει σε παιχνίδια που τα παιδιά τους δεν παίζουν καθόλου. Έρευνα, πάντως, έχει δείξει, πως μπορείτε άνετα να πετάξετε ή δωρίσετε πάνω από το 50% των παιχνιδιών του παιδιού σας χωρίς εκείνο να το προσέξει.
thehomeissue shoes01 562x354 1

Δώρα από συγγενείς και φίλους
Υπάρχουν τα δώρα που μας γεμίζουν με χαρά και ανοίγουν την ψυχή μας και υπάρχουν και δώρα που μας κάνουν να νιώθουμε δυστυχία και γενικά αρνητικά συναισθήματα. Επιπλέον, νιώθουμε και τύψεις γιατί δεν θέλουμε να τα πετάξουμε. Η λύση είναι μια! Εκπαιδεύστε λιγάκι το μυαλό σας ώστε να συνειδητοποιήσει τι έχει αξία και τι όχι. Έχει πραγματικά νόημα να κρατάτε τα φλιτζάνια της γιαγιάς σας αν αυτά σας δημιουργούν μελαγχολία; Απλά ξεφορτωθείτε τα και βάλτε στη θέση τους αντικείμενα που σας χαροποιούν.

Το περιεχόμενο του ψυγείου σας
Κι όμως, η διατροφή έχει μεγάλη σχέση με το πόσο ευτυχισμένοι ή δυστυχισμένοι νιώθετε. Και μπορεί τα σπαράγγια και τα σέσκουλα να μην αποτελούν την Νο1 επιλογή μας όσον αφορά το φαγητό αλλά πρέπει να σας ενημερώσουμε πως αυτά τα δύο λαχανικά βοηθούν στο να νιώθουμε πιο ευτυχισμένοι και γεμάτοι ενέργεια. Τα σπαράγγια για την ακρίβεια, περιέχουν υψηλά επίπεδα φυλλικού οξέος, που βοηθάει στην καταπολέμηση της κατάθλιψης, και τρυπτοφάνη που χρησιμοποιείται από τον εγκέφαλο για να δημιουργηθεί σεροτονίνη, ένα βασικό σταθεροποιητικό της ενέργειας και της διάθεσής μας.
thehomeissue books 1 523x354 1

Βιβλία
Το ότι ένα βιβλίο ήταν το αγαπημένο σας στα 10 σας, δεν σημαίνει πως έχει αξία για εσάς 30-40 χρόνια μετά. Επιπλέον, από τη στιγμή που δεν είστε καν ο ίδιος άνθρωπος με χτες, πώς είναι δυνατόν να είστε ίδιοι μετά από τόσα χρόνια και να αγαπάτε ακόμα τα ίδια βιβλία; Ανανεώστε τη βιβλιοθήκη σας με βιβλία που πραγματικά αξίζουν και σας γεμίζουν με όμορφα συναισθήματα.

Λάθος χρώμα στους τοίχους
Είναι αλήθεια πως η αλλαγή του χρώματος του σπιτιού σας ακούγεται λίγο κουραστική διαδικασία αλλά αξίζει όσο δεν φαντάζεστε. Το σπίτι σας θα φανεί πολύ πιο όμορφο, καθαρό και ακριβό εύκολα και γρήγορα. Ένα λευκό χρώμα στους τοίχους που είναι εκεί από τη δεκαετία του 80 δεν κάνει πολύ καλό στην ψυχολογία σας και γι'αυτό ήρθε η ώρα να λάβετε δραστικά μέτρα.

Αντικείμενα από τα παιδικά χρόνια
Ένα κουκλάκι, ένας αρκούδος, ένα παιχνίδι από τα παιδικά χρόνια μπορεί να μας δημιουργήσει μια θλίψη που πολλές φορές μοιάζει ανεξήγητη. Ακόμα και αν ζήσατε τα πιο όμορφα παιδικά χρόνια, αυτή η θλίψη υπάρχει πάντα και δεν ξέρετε τον λόγο. Μην ανησυχείτε, είναι απολύτως φυσιολογικό και το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να ξεφορτωθείτε αυτά τα αντικείμενα και να τα αντικαταστήσετε με άλλα που έχουν σχέση με το σήμερα ή με το μέλλον και με πράγματα που θέλετε να πετύχετε. Δώστε νόημα και πάλι στη ζωή σας και μην «κολλάτε» στα παλιά!

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram