Με αυτά τα 2 εργαλεία θα νικήσεις το άγχος

Δημοσιεύθηκε 15 Οκτωβρίου, 2020

Τι μπορούμε να κάνουμε για να μη χάσουμε τον εαυτό μας μέσα σε όλο αυτό το κλίμα της ανασφάλειας και του στρες; Το άγχος μπορεί πολύ εύκολα να σε παρασύρει. Προσπαθείς, λοιπόν, να μείνεις συγκεντρωμένος στον στόχο σου και να θέσεις τις βάσεις της σωστής οργάνωσης.

Θα μοιραστώ μαζί σου 2 πολύτιμα εργαλεία που μοιράζομαι με όλους τους μαθητές μου και χρησιμοποιώ η ίδια όταν νιώθω πως χρειάζομαι γερές βάσεις για να ξαναβρώ το κέντρο μου και να ξεπεράσω το άγχος μου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την επόμενη φορά που θα νιώσεις πως φεύγεις από το κέντρο σου, δοκίμασε τα εξής:

1) Μείνε ψύχραιμος και σκέψου νηφάλια πού εστιάζεις. Είναι σημαντικό να είμαι ξεκάθαρος τι είναι σημαντικό μέσα στην ημέρα μου. Βρες όποια μέρα δουλεύει για εσένα καλύτερα και φτιάξε μια λίστα προτεραιοτήτων με τα πράγματα που θέλεις να γίνουν μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Μην ξεχάσεις μαζί με το task να καταγράψεις και το αντίστοιχο συναίσθημα που θα νιώσεις μόλις όταν το εκπληρώσεις. Όλοι μας, εξάλλου, παλεύουμε για αυτή ακριβώς την πληρότητα και την ισορροπία.

2) Μπες στο mindset της ευγνωμοσύνης. Η ευγνωμοσύνη μάς βάζει αμέσως στο Vortex, μας φέρνει στη στιγμή, στο παρόν μας. Κάθε πρωί, λοιπόν, βρες τα δέκα πράγματα για τα οποία είσαι ευγνώμων, από τα πιο μικρά μέχρι τα πιο μεγάλα, ακόμα και τα πιο αυτονόητα. Μόνο σαν συνειδητοποιούμε πού είμαστε, μπορούμε να πατήσουμε σε σταθερές βάσεις για να πάμε πιο ψηλά.

Παράμεινε, λοιπόν, συγκεντρωμένη στο παρόν σου, απόλυτα εστιασμένη στο τώρα σου. Έχεις πλέον δύο πολύ δυνατά εργαλεία για να κυριαρχήσεις στα συναισθήματά σου και να μη χαθείς στην αρνητικότητα, τις φοβίες και την απαισιοδοξία.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram