Η άσκηση που δεν πρέπει να παραλείπεις ποτέ αν γυμνάζεσαι απ' το σπίτι

Δημοσιεύθηκε 19 Δεκεμβρίου, 2021

Η γυμναστική είναι απαραίτητη αν θες να διατηρείς σε καλά επίπεδα τη σωματική και (ψυχική) σου υγεία. Αν βαριέσαι οικτρά τα γυμναστήρια, τότε υπάρχει τρόπος να γυμναστείς το ίδιο καλά στο σπίτι. Αυτό που πρέπει όμως να θυμάσαι, είναι ότι δεν πρέπει ποτέ να παραλείπεις την παρακάτω άσκηση.

Μπορεί η γυμναστική να μην είναι το φόρτε σου αλλά παράλληλα θες να κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς για τη σωματική σου ευεξία. Αν γυμνάζεσαι μόνο από το σπίτι, δεν υπάρχει λόγος να απογοητεύεσαι. Μπορείς να τα καταφέρεις το ίδιο καλά αρκεί να ακολουθείς πιστά μερικές σημαντικές οδηγίες και το κυριότερο να μην παραλείψεις ποτέ μία πολύ βασική άσκηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πιο σημαντικό απ' όλα όταν ξεκινάς να αθλείσαι στο σπίτι, είναι να έχεις καλά οργανωμένο τον χώρο που θα ιδρώσεις. Προετοίμασε το κατάλληλο έδαφος και άπλωσε όλο τον εξοπλισμό σου στο έδαφος. Θα βοηθήσει πολύ να γίνεις μεθοδικός και να χωρίσεις τα σετ των ασκήσεων με περισσότερη οργάνωση και συνεπώς περισσότερη επιτυχία στην εφαρμογή τους.

Το επόμενο μυστικό μιας καλής γυμναστικής από το σπίτι είναι να ακολουθήσεις τη διαλειμματική προπόνηση, γνωστή και ως HIΙT, η οποία θα σε βοηθήσει να κάψεις το λίπος και να ενεργοποιήσεις πολύ γρήγορα τον μεταβολισμό σου. Τα αποτελέσματα θα είναι πολύ άμεσα χωρίς να χρειαστεί να βγεις έξω για τρέξιμο.

Το σημαντικότερο όμως απ' όλα είναι να μην παραλείψεις ποτέ μία άσκηση, η οποία δεν είναι άλλη από το deadlift, η οποία στα ελληνικά μεταφράζεται ως άρση θανάτου. Είναι διαχρονική και οδηγεί πάντα στην ίδια επιτυχία. Σε κάθε επανάληψη, ενεργοποιούνται οι οι γλουτοί, οι ιγνυακοί τένοντες, οι τραπεζοειδείς αλλά και όλος ο κορμός. Αν γίνει σωστά, τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά και δεν θα χρειαστεί να πάτε ποτέ στο γυμναστήριο αφού θα έχετε βρει μόνοι σας τα μυστικά επιτυχίας πίσω από την άθλησή σας.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram