Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Λουκουμάδες!

Δημοσιεύθηκε 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Απλά υλικά, εύκολη παρασκευή και ένα αποτέλεσμα που θα σε δικαιώσει αφού θα ειναι οι πιο νόστιμοι και μαλακοί λουκουμάδες που θα έχεις φάει.

Λουκουμάδες

Υλικά για 10-15 κομμάτια:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

300 γραμμ.αλεύρι γ.ο.χ.
20 γραμμ. ζάχαρη
7 γραμμ. ξερή μαγιά
50 γραμμ. βούτυρο λιωμένο
1 αυγό
130 γραμμ. γάλα
1/2 κουτ. γλ. αλάτι
Πως το κάνεις:

Ζεσταίνεις το γάλα σε ένα κατσαρολάκι για να γίνει χλιαρό.

Προσθέτεις τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αυγό και το βούτυρο λιωμένο και ανακατεύεις. Έπειτα προσθέτεις το αλεύρι το γάλα και το αλάτι και πλάθεις με τα χέρια σου μέχρι να έχεις μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.

Την αφήνεις 30-40 λεπτά σε ζεστό μέρος (μπορείς να την βάλεις στον φούρνο στον αέρα, στους 40 βαθμούς) να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί. Ανοίγεις το ζυμάρι με έναν πλάστη, σε αλευρωμένη επιφάνεια.

Θέλουμε ένα εκατοστό πάχος και έπειτα κόβεις με ένα μεγάλο κυκλικό κουπ πατ (ή ένα μπολ) μεγάλους κύκλους από το ζυμάρι.

Με ένα μικρότερο κουπ πατ ή ποτηράκι κόβομε στη μέση του κύκλου μας για να κάνουμε την τρύπα.

Αφήνουμε τους λουκουμάδες 20 λεπτά να φουσκώσουν ξανά.

Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες μας σε καυτό και μπόλικο λάδι (καλαμποκέλαιο).

Έπειτα τους βουτάμε σε ένα μπολ με ζάχαρη για να κολλήσει επάνω τους.

Μόλις λίγο κρυώσουν τους απολαμβάνουμε.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram