Δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που να μην αγαπάει τα κεφτεδάκια.
Σήμερα θα τα απολαύσουμε με υπέροχη κόκκινη σάλτσα.
Για τα κεφτεδάκια:
700 γρ κιμά
1 κρεμμύδι
2 -3 σκελίδες σκόρδο
2 φέτες ψωμί
1 σφηνάκι ούζο
2 κσ λάδι
1 αυγο
1 μικρή τριμμένη ντομάτα
Μαϊντανό
Δυόσμο
Αλάτι
Πιπέρι
Ελάχιστη κανέλα
Εκτέλεση:
Τα ζυμώνεις όλα μαζί.
Στη συνέχεια σκεπάζεις με μια μεμβράνη τον κιμά και τον αφήνεις για μισή ώρα ψυγείο.
Τα πλάθεις και τα τοποθετείς σε ένα πυρέξ.
Τα ψήνεις στο φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω για 15 λεπτά.
Για την σάλτσα:
4 ώριμες ντομάτες
1 κσ πελτέ
1 κγ ζάχαρη
1/2 ποτήρι του κρασιού λάδι
1 ποτήρι νερό
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και στη συνέχεια ρίχνουμε τη σάλτσα στα κεφτεδάκια.
Και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να δέσει η σάλτσα. (Περίπου 3 τέταρτα)
Για τα Ριγκατόνι:
1 πακέτο ριγκατονι
1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα για γαρνίρισμα.
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα ριγκατόνι σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στο πακέτο.