Είναι εύκολη, γρήγορη, πεντανόστιμη και κυρίως σε ταξιδεύει σε καλοκαίρια και αναμνήσεις καλοκαιριού που μετά από τη θάλασσα γύρναγες σπίτι με μία ατελείωτη πείνα.
Φέτα, πολλή φαντασία και μεράκι και έτοιμη η τυρόπιτα μας. Πάμε να δούμε πως μπορείς να τη φτιάξεις και εσύ.
Υλικά
450 γραμμάρια φέτα σε τρίμματα
230 γραμμάρια αλεύρι
80 ml ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 γιαούρτια
Λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι
4 αυγά
Λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο
Εκτέλεση
Η εκτέλεση της συνταγής είναι από τις πιο εύκολες. Αυτό που χρειάζεσαι είναι ένα κουτάλι, ένα μεγάλο σχετικά μπολ, ένα ταψάκι της επιλογής σου και πολύ μεράκι. Με λίγα απλά βήματα θα έχεις τη πιο αφράτη τυρόπιτα για όλη την οικογένεια.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε τα αυγά μαζί με τα γιαούρτια, το ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι, τον δυόσμο ψιλοκομμένο, τις δύο κουταλιές βούτυρο και τη φέτα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί που μας αρέσει με τη κουταλιά βούτυρο που μας έχει μείνει και ρίχνουμε μέσα το μείγμα για τη τυρόπιτα, απλώνοντας το σε όλη την επιφάνεια του ταψιού. Βάζουμε από πάνω και άλλη φέτα θρυμματίζοντας τη με τα χέρια μας.
Ψήνουμε τη πίτα σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να πάρει χρώμα. Η πίτα μας είναι έτοιμη να την απολαύσουμε!