ΥΛΙΚΑ
βούτυρο, για το ταψί
20 γρ. κακάο, + έξτρα για το ταψί
1 αβοκάντο, ώριμο
80 γρ. κουβερτούρα 65%, λιωμένη
3 κ.σ. ηλιέλαιο
2 αυγά, μέτρια
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
100 γρ. αμύγδαλο, σε σκόνη
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ, χωρίς γλουτένη
100 γρ. στέβια, σε σκόνη
40 γρ. κουβερτούρα, σε σταγόνες
Για το σερβίρισμα
50 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
20 γρ. κουβερτούρα, ξύσμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί 20x25 εκ., αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με κακάο.
Αφαιρούμε τη φλούδα και το κουκούτσι από το αβοκάντο, το πολτοποιούμε με τη βοήθεια ενός πιρουνιού και το ρίχνουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε την κουβερτούρα, το ηλιέλαιο, τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
Ρίχνουμε σε ένα δεύτερο μπολ τη σκόνη αμυγδάλου, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο, τη στέβια και τις σταγόνες κουβερτούρας, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Ρίχνουμε το μείγμα με τα στερεά υλικά στο μπολ με το αβοκάντο και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης.
Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί και το απλώνουμε ομοιόμορφα με τη σπάτουλα.
Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, μεταφέρουμε το brownie σε μια σχάρα να κρυώσει για 20 λεπτά και κόβουμε σε κομμάτια.
Σερβίρουμε με λιωμένη κουβερτούρα και ξύσμα σοκολάτας.
Πηγή: akispetretzikis.com