Αν είστε λάτρης του πορτοκαλιού, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα πρέπει να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή για παγωτό.
Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και το γάλα στο δοχείο του μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια, προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύετε για περίπου 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να ανακατευτούν καλά. Προσέξτε να μην το επεξεργαστείτε πολύ, γιατί τα υλικά θα γίνουν πορτοκαλοβούτυρο.
Αδειάζετε σε μεταλλικό ταψί το μείγμα και το βάζετε στην κατάψυξη για περίπου μία ώρα. Στη συνέχεια το ανακατεύετε με ένα κουτάλι και το ξαναβάζετε στο ψυγείο. Επαναλαμβάνετε άλλες δύο φορές τη διαδικασία και το παγωτό σας είναι έτοιμο. Μπορείτε να το σερβίρετε σε ποτήρι, σε φλιτζάνι ή σε χωνάκι με σιρόπι, ξηρούς καρπούς ή ότι άλλο σας αρέσει.