Κανείς δεν θέλει τις τοξίνες στον οργανισμό του, δυστυχώς όμως με όλα αυτά που τρώμε καθημερινά είναι δύσκολο να τις αποφύγουμε εντελώς
Υπάρχουν όμως κάποιες τροφές που απομακρύνουν από μόνες τους τις τοξίνες
Ποιες είναι υτές;
Αγκινάρες: Περιέχουν μια ειδική κατηγορία σύνθετων οξέων (caffeoylquinic acids), τα οποία βοηθούν στην αντιμετώπιση παθήσεων του ήπατος επειδή ενεργοποιούν την παραγωγή χολής. Το διάλυμα αυτό βοηθά το σώμα να μεταβολίζει τα λίπη, ενώ παράλληλα απομακρύνει από τον οργανισμό ουσίες που προκαλούν φλεγμονές.
Αβοκάντο: Μας παρέχει υγιεινά μονοακόρεστα λιπαρά οξέα και γλουταθειόνη, μια σύνθετη ουσία που μπλοκάρει την απορρόφηση ορισμένων λιπαρών από το έντερο. Με τον τρόπο αυτό προλαμβάνεται η οξείδωση.
Παντζάρι: Οι αλκαλοειδείς χρωστικές ουσίες που του δίνουν το χαρακτηριστικό του χρώμα έχουν μοναδική αντιφλεγμονώδη δράση. Παράλληλα, συμβάλλουν στην αποκατάσταση και την αναγέννηση των κυττάρων, ιδιαίτερα στο συκώτι – το βασικότερο «φίλτρο καθαρισμού» του οργανισμού μας.
Λαχανίδα: Τα φυτικά αντιοξειδωτικά που περιέχει συμβάλλουν στην ταχύτερη διάσπαση και απομάκρυνση των βλαβερών λιπιδίων.
Πορτοκάλια: Όπως όλα τα εσπεριδοειδή, το πορτοκάλι περιέχει σημαντικές ποσότητες της αντιοξειδωτικής βιταμίνης C.
Πράσινο τσάι: Περιέχει περισσότερες αντιοξειδωτικές ουσίες από άλλα είδη τσαγιού, όπως το μαύρο ή το λευκό τσάι. Είναι επίσης διουρητικό κι έτσι καταπολεμά την κατακράτηση υγρών.