8 τρόποι που κάνετε τους άλλους να μην σας εκτιμούν

Δημοσιεύθηκε 23 Ιουνίου, 2020

Μήπως παραπονιέστε κι εσείς ότι πολλοί άνθρωποι δεν σας φέρονται όπως σας αξίζει; Πολλές φορές, οι άλλοι δεν σας δείχνουν τίποτα άλλο πέρα από το πως αντιμετωπίζετε εσείς οι ίδιοι τον εαυτό σας. Μήπως δείχνω στους άλλους ότι μπορούν να μου φέρονται με έναν τρόπο που δεν μου αξίζει; Και για να το διαπιστώσετε αυτό, σας παραθέτουμε 8 τρόπους που κάνετε τους άλλους να μην σας εκτιμούν.

1. Κάνετε τον εαυτό σας δεδομένο
Ποτέ, ποτέ μην το κάνετε αυτό στον εαυτό σας. Να μην είστε δεδομένοι για κανέναν, ούτε για τον εαυτό σας. Εάν έχετε διάθεση να βγείτε, τότε να βγείτε. Εάν έχετε διάθεση και θέλετε πραγματικά να κάνετε κάτι, τότε να το κάνετε. Εάν όμως δεν συμβαίνει αυτό, μη δέχεστε να κάνετε οτιδήποτε απλά και μόνο επειδή κάποιος σας το ζήτησε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

2. Παραπονιέστε διαρκώς
Το παράπονο είναι πολύ χρήσιμο όταν είναι στιγμιαίο και ακολουθείται από μια πράξη που θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από το πρόβλημα. Αν δεν είναι αυτή η περίπτωση, τότε το παράπονο απλά καταστρέφει εσάς και τις σχέσεις σας. Καταστρέφει εσάς διότι δίνετε μια διαρκή αρνητική εικόνα της ζωής στον εαυτό σας. Και όπως έχουμε δει σε πολλά άρθρα της Εναλλακτικής Δράσης, εάν το κάνετε αυτό συχνά, τότε είναι θέμα χρόνου να ανταποκριθεί και το σώμα σας στην πραγματικότητα που του επιβάλλετε, εκδηλώνοντας κάθε είδους προβλήματα. Το ίδιο όμως κάνετε και με τους άλλους.

3. Μένετε διαρκώς στην επιφάνεια των πραγμάτων
Εντάξει, κάποιες φορές είναι πολύ χαλαρωτικό απλά να λέμε και να συζητάμε πράγματα που δεν μας προβληματίζουν ή δεν έχουν καμία ουσία. Και καλά κάνουμε! Αν όμως αυτή είναι η κύρια μορφή συζήτησης που έχουμε με τους άλλους απλά θα “σκοτώνουμε” την ώρα μας. Και όσο διασκεδαστικό κι αν είναι κάποιες φορές, το να σκοτώνετε την ώρα σας θα βλάψει πρωτίστως εσάς που μπορεί να σας αφήνει ένα αίσθημα κενού και δευτερευόντως τις σχέσεις σας.

4. Κολλάτε σε ένα θέμα
Κάποιες φορές, το τέλος μιας σχέσης, η εργασία μας ή κάτι σοβαρό που συμβαίνει στη ζωή μας μπορεί να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον μας. Και αυτό είναι και σωστό και λογικό. Αρκεί να μη συμβαίνει για παρατεταμένο διάστημα. Σε αυτή την περίπτωση κάνετε κακό στον εαυτό σας αφού επικεντρώνετε όλη σας την ενέργεια σε ένα μόνο θέμα. Είστε πολυδιάστατα όντα. Όσο δύσκολος κι αν ήταν ένας χωρισμός για παράδειγμα, δεν μπορεί να μην έχετε τίποτα άλλο να σκεφτείτε και να συζητήσετε.

5. Είστε διαρκώς απαισιόδοξοι
Η ζωή δεν είναι στρωμένη για κανέναν. Πόσο μάλλον στην Ελλάδα της κρίσης. Όλοι έχουν τα προβλήματά τους. Ο λόγος που οι περισσότεροι θέλουμε να συναναστρεφόμαστε με άλλους είναι για να κάνουμε ένα διάλειμα από τα προβλήματά μας και να αλλάξουμε παραστάσεις.

6. Δεν ακούτε
Κάποιες φορές θέλουμε να πούμε τόσα πολλά πράγματα που γινόμαστε χείμμαροι. Και αυτό δεν είναι κακό. Είναι όμορφο να υπάρχει ποικιλία στις συζητήσεις. Αν όμως αυτό συμβαίνει διαρκώς, τότε σταδιακά θα χάσουμε την εκτίμηση των άλλων. Η τέχνη της φιλίας και των σχέσεων είναι ο διάλογος και η αληθινή ανταλλαγή απόψεων.

7. Συναναστρέφεστε με ανθρώπους που εσείς δεν εκτιμάτε
Το να συναναστρέφεστε με ανθρώπους που δεν εκτιμάτε είναι ένα μεγάλο λάθος. Πρώτα απ’ όλα σταδιακά θα εξομοιώσετε τον εαυτό σας με τους ανθρώπους αυτούς. Δευτερευόντως, όπως είπαμε και στην αρχή του άρθρου, επειδή το μεγαλύτερο μέρος της επικοινωνίας λαμβάνει χώρα σε μη λεκτικό επίπεδο, είναι θέμα χρόνου να αντιληφθούν ότι δεν τους εκτιμάτε.

8. Θέλετε μόνο να παίρνετε
Οι σχέσεις μας είναι δούναι και λαβείν. Δεν μπορούμε μόνο να παίρνουμε χωρίς να είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε. Είναι λογικό σε κάποιες φάσεις να χρειαζόμαστε περισσότερο να λαμβάνουμε αλλά είναι παράλογο αυτό να συμβαίνει συνέχεια γιατί πολύ απλά κανείς δεν είναι διατεθειμένος μόνο να δίνει. Αυτό το δούναι και λαβείν λαμβάνει χώρα σε κάθε επίπεδο. Από το να καλέσουμε εμείς κάποιον αντί να περιμένουμε να μας καλέσουν, μέχρι το να μοιραστούμε κάτι που αγαπάμε με τους άλλους.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram