8 τρόποι να έρθεις κοντά με το ταίρι σου στο τέλος της μέρας

Δημοσιεύθηκε 30 Απριλίου, 2024

Αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, δεν μπορείς κάθε μέρα να ετοιμάζεις ρομαντικό δείπνο, ταξίδια, εκδρομές, δώρα, μουσική, κεριά, χαμηλό φωτισμό, εσώρουχα, εκπλήξεις και όλα αυτά τα πολύ ωραία και ομολογουμένως πολύ διασκεδαστικά. Η σύνδεση με το ταίρι σου, οφείλει να είναι και ψυχική, άσε που η επίδρασή τους εξατμίζεται γρήγορα. Να τολμάς να ρωτάς εκείνο το «πώς νιώθεις;» Ξέρω-ξέρω, ο στόχος είναι δυσκολότερος, αλλά ίσως ο τρόπος να μην είναι τόσο.

1. Απενεργοποίηση συσκευών και ειδοποιήσεων
Το κάθε ζευγάρι έχει τους δικούς του κανόνες και προϋποθέσεις που μπορεί να λειτουργήσει, πάντως ό,τι κι αν επιλέξετε, να το κάνετε με κλειστό κινητό. Να σταματήσουν οι ενοχλητικοί ήχοι που χαλάνε την ατμόσφαιρα που αξίζει σε κάθε ζευγάρι μετά από μία κουραστική μέρα στη δουλειά. Τώρα είσαι εσύ και το ταίρι σου, κλείσε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για όσο χρόνο θες και μπορείς, αφιερώσου στη στιγμή σας και σκέψου πόσο καιρό είχες να απολαύσεις αυτήν την ησυχία. Ο τρελός ρυθμός της καθημερινότητας μάς έχει κάνει να τρομάζουμε όταν τα πράγματα κυλούν αργά κι επικρατεί ηρεμία, μα είναι τώρα η στιγμή να την απολαύσεις έχοντας στο πλάι σου τον άνθρωπό σου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

2. Οργάνωση για ένα ευχάριστο μελλοντικό σχέδιο
Δώστε δηλαδή λεπτομέρειες και διευκρινήσεις για κάτι που πρόκειται να κάνετε μαζί στο μέλλον. Όχι για εκείνα που φαντάζεστε σε δέκα χρόνια από τώρα, αλλά κάτι πιο κοντινό. Κάτι που θέλατε πολύ, ένα ταξίδι που ονειρεύεστε, ένα καινούριο σπίτι, ένα νέο κατοικίδιο. Κάτι που αφορά εσάς τους δύο, είτε το έχετε οργανώσει και θα δώσετε τώρα περισσότερες λεπτομέρειες, είτε τώρα θα το κάνετε πιο συγκεκριμένο, για να μη μείνει καταχωνιασμένο στο μπαούλο με τις επιθυμίες. Άσε στην άκρη την ένταση της δουλειάς και δημιούργησε ευχάριστες εικόνες που πρόκειται να γίνουν η πραγματικότητά σας.

3. Ήσυχη, ταυτόχρονη αναπνοή
Αφού έχουν κλείσει όλες οι πιθανές πηγές φασαρίας, χαμηλώνεις τα φώτα και διπλοκλειδώνεις την πόρτα. Είσαι με το ταίρι σου απέναντι και παίρνετε βαθιές αναπνοές, προαιρετικά κλείνεις τα μάτια. Είναι η στιγμή που αντί να κάνεις λέξεις όσα σε αγχώνουν και σε αναστατώνουν, τα κάνεις ανάσες. Χωρίς να αναφερθεί τίποτα απ’ αυτά, αναπνέεις βαθιά και ήσυχα στα δευτερόλεπτα που σου χρειάζονται. Μπορείς να ακουμπήσεις το στέρνο του και να αφουγκραστείς το ρυθμό του, να συγχρονιστείτε και να καταλάβετε εκατέρωθεν πώς νιώθετε χωρίς πολλές ερωτήσεις. Μην ξεχνάς ότι όσο πιο βαθιά μπορείς να ανασάνεις, τόσο λιγότερο ενοχλητικά θα νιώθεις τα κύματα μέσα σου.
polinari363 820x547 1200x900 1

4. Σημειώματα-ραβασάκια-αφιερώσεις
Σε αυτό συγκλίνουν πολλές μελέτες κι ερευνητές, υποστηρίζοντας ότι μέσα στην τρέλα της καθημερινότητας βοηθάει πολύ αν βρεις ένα σημείωμα καθώς ανοίγεις το ψυγείο, που εκτός από τα ψώνια που πρέπει να κάνεις, σου θυμίζει πόσο ωραίο είναι το χαμόγελό σου. Τα ραβασάκια με τα γλυκόλογα, ή τα δικά σας αστεία που θα βρεις μέσα στα πράγματά σου μπορεί να σου φτιάξουν όλη την ημέρα στη δουλειά. Έτσι, το βράδυ δε θα είσαι εξαντλημένος θέλοντας να πάρεις απόσταση από το ταίρι σου, αλλά να μην παίρνεις ανάσα απ’ αυτό. Την ημέρα που τα ωράρια σας δε θα συναντηθούν, μην ξεχάσεις να αφήσεις στο κομοδίνο μία υπόσχεση για όσα θα κάνετε την επόμενη.

5. Κάνε κάτι που δε συνηθίζεις
Μιλάω με γρίφους η γερόντισσα κι έρχομαι ευθύς αμέσως να σου εξηγήσω. Αν ας πούμε ο σύντροφός σου περνά μία δύσκολη εβδομάδα στη δουλειά, αλλά από την άλλη είναι η σειρά του να πλένει τα πιάτα, χάρισε του έναν αστραφτερό νεροχύτη και μπόνους, πέταξε τα σκουπίδια. Μπορείς επίσης να ετοιμάσεις το αγαπημένο του φαγητό σε ταπεράκι για την άλλη μέρα, όσο πεισματικά κι αν αρνιόσουν μέχρι σήμερα να το προσπαθήσεις. Βάλε τη φαντασία σου να δουλέψει κι εντυπωσίασε τον άνθρωπό σου με κάτι που δεν έχεις κάνει μέχρι σήμερα, όχι κάτι τόσο φαντασμαγορικό και φαν, μπορείς απόψε ακόμα και να τον φιλήσεις διαφορετικά από τα συνηθισμένα σου.

6. Δώσε τον ανάλογο χρόνο στη συναισθηματική σας αποστασιοποίηση
Μία ζόρικη δική σου εβδομάδα, ένας απαιτητικός μήνας του άλλου και κάπου χάνεστε μεταξύ σας. Μην πανικοβάλλεσαι, άσ’ το να συμβεί, να κάνει τον κύκλο του και να βρεθείτε ξανά. Προσοχή όμως, μην αφήσετε τη συναισθηματική αυτή αποσύνδεση να διαρκέσει παραπάνω απ’ όσο χρειάζεται, κοινώς μην το αμελήσεις και μην εθελοτυφλείς ότι τάχα δε συμβαίνει τίποτα. Όσο άβολο και να είναι, αν παραδεχθείς την απόστασή σας, έχεις κάνει ήδη το πρώτο βήμα. Μην προσπαθείς να τιμωρήσεις το σύντροφό σου, άσε στην άκρη τους εγωισμούς, τις στρατηγικές και ομολόγησε τι σας συμβαίνει, πριν είναι αργά.

7. Κεφάλαιο σεξ
Αναμφίβολα η ερωτική επαφή, φέρνει πιο κοντά τα ζευγάρια. Κρύβει όμως και την παγίδα που με αυτόν τον τρόπο, απλώς κουκουλώνει το πρόβλημα. Ομολογουμένως εκείνη τη στιγμή μικραίνει κάθε απόσταση, αλλά η ουσιαστική ψυχική σύνδεση πιθανόν να χαθεί στο ενδιάμεσο. Το θέμα είναι να μη χρησιμοποιείται το σεξ ως μέσο σύνδεσης, αλλά αυτό να συμβαίνει ως φυσικό επακόλουθο, να είναι δηλαδή έκφραση της ήδη υπάρχουσας επικοινωνία σας, ως μία ενσωματωμένη έκφραση και όχι ως κάτι που χρειάζεστε για να έρθετε πιο κοντά.

8. Απολύτως τίποτα
Κάποιες φορές το να προσπαθείς συνέχεια για κάτι σε απομακρύνει περισσότερο απ’ αυτό. Απόψε μην προσπαθήσεις να μιλήσεις, να δημιουργήσεις τις ιδανικές συνθήκες, να επικοινωνήσετε και να ανακτήσετε το χαμένο έδαφος. Απόψε φέρσου ακριβώς όπως θέλεις, αυθόρμητα, χωρίς δεύτερες σκέψεις και άσε τον άλλον να κάνει το ίδιο. Δώσε χώρο έκφρασης, χωρίς να πρέπει να κάνετε κάτι μαζί, να μιλήσετε αναγκαστικά, να κανονίσετε την επόμενη μέρα σας. Άσ’ το να συμβεί.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram