Αυτά είναι τα 8 λάθη που κάνουν το σπίτι να φαίνεται ακατάστατο

Δημοσιεύθηκε 17 Νοεμβρίου, 2023

Η διακόσμηση στο σπίτι μας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο φίλοι μου, γιατί εκτός από το αισθητικό κομμάτι, πολλές φορές, μας κάνει να νιώθουμε άβολα, φαίνεται ακατάστατο ή χρειάζεται συνέχεια καθάρισμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπάρχουν πολλά πράγματα που έχουμε συνηθίσει να κάνουμε στο σπίτι μας και που νομίζουμε πως είναι χρήσιμα, αλλά η αλήθεια είναι πως, είτε μας κάνουν να καθαρίζουμε πιο συχνά, είτε δημιουργούν μία άβολη ατμόσφαιρα.

Έτσι, συγκεντρώσαμε μερικά έξυπνα tips που θα σας φανούν πολύ χρήσιμα εάν σκέφτεστε να ανακαινίσετε το διαμέρισμά σας.

#1 Καναπές κρεβάτι


Εάν σκοπεύετε να αγοράσετε νέα έπιπλα, προτιμήσετε ένα κανονικό κρεβάτι με καλό στρώμα. Θα μείνει σε καλή κατάσταση για περισσότερο καιρό από ένα καναπέ κρεβάτι και θα σας προσφέρει καλύτερη ποιότητα ύπνου.

#2 Συλλογή από πλαστικές σακούλες


Είναι καλύτερο να τις κρατάτε σε ένα μικρό κουτί και όσες περισσεύουν να τις ανακυκλώνετε.

#3 Μην φορτώνετε πολύ τον καλόγερο στο χολ


Ο καλόγερος αφήνει την πρώτη εντύπωση σε κάποιον που έρχεται στο σπίτι σας. Για να μπορείτε να βρίσκετε αυτό που θέλετε και να μην πέφτουν τα ρούχα κάτω, πάρτε έναν μικρότερο καλόγερο.

#4 Μεγάλοι καθρέφτες στο δωμάτιο


Μπορούν να κάνουν ένα μικρό δωμάτιο να φαίνεται πολύ μεγαλύτερο. Ωστόσο, απαιτούν τακτικό καθαρισμό. Εάν μπαίνει πολύ ήλιος στο δωμάτιο, η σκόνη θα φαίνεται πολύ περισσότερο στους καθρέφτες.

#5 Ανοιχτόχρωμη ταπετσαρία στον τοίχο


Ενώ κάνουν το δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο, προκαλούν πολλά προβλήματα. Οι τοίχοι λερώνουν πολύ εύκολα και δείχνουν ακατάστατοι. Επίσης, είναι πολύ δύσκολο να πλύνεις μία ταπετσαρία και να την κρατήσεις καθαρή. Επιλέξτε πιο σκούρα χρώματα ή καλύψτε τους τοίχους με κάποιο έπιπλο.

#6 Συρμάτινες κρεμάστρες


Αυτές οι κρεμάστρες πιθανώς να φθείρουν τα ρούχα σας και να τα κάνουν να χάσουν το σχήμα τους. Επιλέξτε καλύτερα ξύλινες.

#7 Μεγάλος καθρέφτης στο μπάνιο


Αυτός ο καθρέφτης θα γεμίζει συνέχεια με λεκέδες από νερό. Και δεν είναι εύκολο να τον καθαρίζεις κάθε μέρα. Επιλέξτε έναν μικρότερο καθρέφτη και βάλτε τον αρκετά πάνω από τον νεροχύτη.

#8 Χαλί στο διαμέρισμα


Το χαλί έχει συγκεκριμένο χρόνο ζωής. Εάν λερώσει, θα πρέπει να προσλάβετε ειδικευμένο προσωπικό για να το καθαρίσει. Εάν θέλετε το σπίτι σας ζεστό και άνετο, πάρτε ένα κανονικό χαλί. Μπορείτε πάντα να το αγοράσετε ή να το πλύνετε.

 

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram