Δεν χρειάζεται πια να ανησυχούμε τόσο για το γεγονός οτι αγοράζουμε τρόφιμα και πρέπει να τα καταναλώνουμε γρήγορα για να μην χαλάσουν ή χάσουν την φρεσκάδα τους
Παρακάτω θα δούμε κάποιους τρόπους για να διατηρούμε περισσότερο τα τρόφιμα μας φρέσκα
#1 Καταψύξτε το γάλα
Αν έχετε αγοράσει αρκετό γάλα, όπως ένα γαλόνι, και μόλις συνειδητοποιήσατε πως θα χρειαστεί να λείψετε για κάποιες μέρες, μην ανησυχείτε, δε θα το αφήσετε να χαλάσει. Θα το καταψύξετε. Αδειάστε λίγο από το γάλα πρώτα όμως, γιατί ο όγκος του θα αυξηθεί.
#2 Καταψύξτε τα αυγά σας σε παγοκύστες
Κάποιες φορές δεν προλαβαίνουμε να χρησιμοποιήσουμε όλα τα αυγά μας όσο είναι φρέσκα ή χρησιμοποιούμε μόνο τα ασπράδια και πετάμε τους κρόκους. Μην ανησυχείτε, μπορούν κι αυτά να μπουν στην κατάψυξη! Απλά σπάστε τα και ρίξτε το περιεχόμενο σε παγοκύστες, προσθέτοντας λίγο αλάτι ή ζάχαρη (για να διατηρηθεί η υφή τους). Μετά απλά χρησιμοποιήστε όσα χρειάζεστε.
#3 Καταψύξτε την αγαπημένη σας σάλτσα, χρησιμοποιώντας ένα σακουλάκι
Όλοι μας θέλουμε τα φρεσκότερα και καλύτερα τρόφιμα για εμάς και την οικογένειά μας, όμως δεν μπορούμε να πηγαίνουμε για ψώνια κάθε μέρα. Γι’ αυτό προσπαθούμε να βρούμε τρόπους να διατηρούμε φρέσκα για περισσότερο καιρό, τα τρόφιμα που ήδη έχουμε στα σπίτια μας.
#4 Τυλίξτε με λίγο χαρτί κουζίνας το μαρούλι σας
Όλοι μας θέλουμε τα φρεσκότερα και καλύτερα τρόφιμα για εμάς και την οικογένειά μας, όμως δεν μπορούμε να πηγαίνουμε για ψώνια κάθε μέρα. Γι’ αυτό προσπαθούμε να βρούμε τρόπους να διατηρούμε φρέσκα για περισσότερο καιρό, τα τρόφιμα που ήδη έχουμε στα σπίτια μας.
#5 Τοποθετήστε τα καρότα σε άμμο
Οι γεωπόνοι συστήνουν να αποθηκεύετε τα καρότα σας σε μια ποσότητα άμμου. Αν το σκεφτείτε, δεν είναι παράλογο, αφού η άμμος εμποδίζει την εξάτμιση του νερού και επιβραδύνει τη σήψη.
#6 Τοποθετήστε ανάποδα τις συσκευασίες του τυριού κότατζ και της ξινής κρέμας
Το τυρί κότατζ και η ξινή κρέμα μπορούν να παραμείνουν φρέσκα για διπλάσια περίοδο, αν τοποθετήσετε ανάποδα τις συσκευασίες τους. Έτσι δημιουργείται κενό στο εσωτερικό, που αποτρέπει την ανάπτυξη βακτηρίων.
#7 Τοποθετήστε τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε ένα ποτήρι νερό
Τα φρέσκα κρεμμυδάκια μπορούν να παραμείνουν για περισσότερο καιρό φρέσκα, αν τα τοποθετήσετε σε ένα βαζάκι ή ποτήρι γεμάτο νερό. Κόψτε όση ποσότητα χρειάζεστε και αυτά θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται.