6 ιδέες για να κάνεις το μικρό σου δυάρι να μοιάζει... με παλάτι

Δημοσιεύθηκε 3 Μαρτίου, 2021

Το να ζεις σε ένα στούντιο ή ένα μικρό διαμέρισμα μπορεί να κάνει τις δουλειές του σπιτιού να μοιάζουν παιχνιδάκι όμως κάποιες φορές τα λίγα τετραγωνικά μοιάζουν να σε πνίγουν!

Δε θα μιλήσουμε αυτή τη φορά για την απόκτηση περισσότερων αποθηκευτικών χώρων -που είναι δεδομένο πως ένα μικρό σπίτι έχει απόλυτη ανάγκη-, αλλά για το πώς μπορείς με μερικές διακοσμητικές πινελιές να κάνεις το μικρό σου δυαράκι, μεγαλύτερο! Κάθε φορά που βρισκόμαστε σ΄ένα μικρό σπίτι νιώθουμε πως τα πάντα (ακόμη κι αν είναι άδειο) φαντάζουν πιο στρυμωγμένα, δε συμφωνείς; Είναι απόλυτα λογικό καθώς η ανεπάρκεια των τετραγωνικών σε σχέση με τις ανάγκες μας είναι αντιστρόφως ανάλογα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επειδή όμως ζούμε σε μια πυκνοκατοικημένη πόλη, με πολυκατοικίες και συγκεκριμένες πολεοδομικές προδιαγραφές, τα μικρά διαμερίσματα αποτελούν μια μεγάλη μερίδα κατοικιών της πρωτεύουσας. Όχι, δεν είμαστε εδώ για να εντοπίσουμε τα προβλήματα, είμαστε εδώ για να τα λύσουμε.

Και -πίστεψέ με- δεν υπάρχει ωραιότερος καμβάς από ένα μικρό cozy σπίτι που αποπνέει ηρεμία, γούστο, χαλάρωση και θετική ενέργεια! Ένα μικρό σπίτι μπορεί να είναι ομορφότερο από πολλά τεράστια σπίτια που βλέπεις και χαζεύεις στα περιοδικά. Πώς θα καταφέρεις να κάνεις και το δικό σου μικρό δυαράκι να μοιάζει σαν παλάτι;

1.Κρέμασε έργα τέχνης από το ταβάνι! Έτσι θα έχεις την αίσθηση ενός ψηλοτάβανου σπιτιού και θα δημιουργήσεις παράλληλα ένα νοερό διαχωριστικό!

2.Κάνε χωρίσματα με τζάμι. Έτσι θα περιορίσεις την μετάδοση του ήχου αλλά δεν θα μικρύνεις τον χώρο.

3.Χρησιμοποίησε ένα διαχωριστικό για να απομονώσεις κάποια σημεία μέσα στον χώρο. Ένα μπαμπουδένιο παραβάν δίνει και στυλ και χρηστικότητα.

4.Διαμόρφωσε μια μικρή γωνιά για το γραφείο σου. Ακόμη κι αν καταλαμβάνει 1 τετραγωνικό, θα δώσει τη δική του ξεχωριστή πινελιά στο σπίτι σου.

5.Βάψε το σπίτι σου ένα ενιαίο χρώμα. Είναι το απόλυτο τρικ για να δείχνει πιο μεγάλο.

6.Κρύψε το κρεβάτι σου! Με ένα καναπέ, μια συρταριέρα, ακόμη και με μια αυτοσχέδια κατασκευή, θα δεις που το μικρό σου δωμάτιο θα μοιάζει τελείως διαφορετικό.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram