6 ασκήσεις που διατηρούν το σώμα νεανικό!

Δημοσιεύθηκε 2 Φεβρουαρίου, 2021

Τρέξιμο, βάρη, κάμψεις, κοιλιακοί; Ποιες είναι οι ασκήσεις που εγγυώνται ότι το σώμα μας θα παραμείνει για πάντα νεανικό; Αμερικανοί ειδικοί, μετά από έρευνες που πραγματοποίησαν, συνιστούν έξι δραστηριότητες που υπόσχονται ένα καλοδιατηρημένο σώμα ακόμα και σε μεγαλύτερη ηλικία.

Τα καθίσματα: είναι καθοριστικά για να διατηρήσουμε τις γάμπες και τους γλουτούς που χάνουν γρήγορα την τόνωση τους με την ηλικία. Υποχρεωτικά πρέπει να κάνουμε καθίσματα πάνω από 2 φορές την εβδομάδα για λίγα λεπτά. Σιγουρευτείτε ότι τα κάνετε σωστά για να μην τραυματίσετε τα γόνατα ή τις αρθρώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Περπάτημα και κολύμπι: είναι γνωστό ότι πρέπει να προτιμούμε το περπάτημα αντί για το αυτοκίνητο. Βρετανοί επιστήμονες απέδειξαν ότι το έντονο περπάτημα για 30 λεπτά καθημερινά είναι αποδοτικότερο από την αίθουσα γυμναστηρίου. Όσο για το κολύμπι έχει το πλεονέκτημα ότι κάνει όλο το σώμα να δουλεύει, χωρίς να τραυματίζονται οι αρθρώσεις.

 

Ασκήσεις ισορροπίας: όσο περνούν τα χρόνια, χάνουμε την ισορροπία μας και υπάρχει ο κίνδυνος πτώσεων. Είναι καλό να βελτιώσουμε την ισορροπία με ασκήσεις. Τα χέρια στη μέση ισορροπούμε στο δεξί πόδι. Σηκώνουμε το αριστερό πόδι, το τοποθετούμε πάνω στο γόνατο και μένουμε έτσι για μερικά δευτερόλεπτα. Κάνετε έξι φορές αυτή την άσκηση. Επανερχόμαστε και αλλάζουμε πόδι.

Η πλάτη: είναι θεμελιώδες να ενδυναμώσουμε την πλάτη, η οποία σταθεροποιεί την σπονδυλική στήλη και επιτρέπει να αποφεύγουμε τους τραυματισμούς και τους πόνους πλάτης. Καθίστε στη στάση «σκυλάκι» με ίσια πλάτη. Σηκώστε το δεξί χέρι και το αριστερό πόδι ταυτόχρονα. Κρατηθείτε εκεί για 30 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε την κίνηση από την άλλη πλευρά.

Το  stretching (τραβήγματα): δεν υπάρχει κάτι καλύτερο για να διατηρήσουμε το σώμα ευέλικτο. Το  stretching είναι εχθρός των γηρατειών και διώχνει τις τοξίνες που παράγουν οι μύες. Το ιδεώδες είναι να κάνουμε τραβήγματα καθημερινά και να παραμένουμε ακίνητοι για 30 με 60 δευτερόλεπτα. Πολλαπλασιάζουν το αίσθημα ευφορίας, βοηθούν για καλό ύπνο και ανακουφίζουν όσους κάνουν καθιστική ζωή ή εργάζονται πολλές ώρες στο γραφείο.

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram