6 μυστικά που επαναφέρουν τη μαγεία στη σχέση

Δημοσιεύθηκε 8 Απριλίου, 2022

Κάποιος μας έχει πει ότι για να διατηρήσεις τη μαγεία και το πάθος σε μία σχέση, πρέπει είτε να μην χάσεις ποτέ αυτά τη στοιχεία, είτε να κάνεις τεράστιες χειρονομίες που θα εντυπωσιάσουν.

Αν ανήκεις στην κατηγορία των ζευγαριών που δεν χάνουν τη μαγεία, όσα χρόνια και αν περάσουν, συγχαρητήρια. Αν όμως η σχέση σου περνά και δύσκολες φάσεις και δεν ξέρεις πώς να επιστρέψεις στο πάθος του πρώτου καιρού, τρόποι υπάρχουν. Ο πρώτος είναι να ξεχάσεις τις grande χειρονομίες. Καλές είναι, αλλά δεν είναι εκεί η ουσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ξαναζήστε το πρώτο ραντεβού

Μία συμβουλή που διαβάζω συχνά και είναι τόσο εύστοχη. Όταν η σχέση βαλτώνει, η επιστροφή στα γνώριμα μέρη δίνει μία νοσταλγική διάθεση και στους δύο. Πού είχατε πάει πρώτο ραντεβού; Τι είχατε παραγγείλει; Αυτό δεν αφορά απαραίτητα την πρώτη φορά αλλά και όλα τα ραντεβού της αρχής, τότε που ακόμα ανακαλύπτατε ο ένας τον άλλο.

Μία αγκαλιά τη μέρα

Πότε ήταν η τελευταία φορά που αγκαλιαστήκατε με διάρκεια, χωρίς να οδηγήσει απαραίτητα σε σεξ; Μία αγκαλιά 60 δευτερολέπτων, face to face, σε φέρνει πιο κοντά ενεργειακά, σωματικά, συναισθηματικά.

Κρατήστε χέρια

Δεν χρειάζεται να είστε ο ένας πάνω στον άλλο για να αποδείξετε την αγάπη σας. Αλλά όταν περπατάτε παρέα και κρατάτε ο ένας το χέρι του άλλου ή το κάνετε όταν συναντιέστε στο σπίτι, δείχνετε ότι υπολογίζετε τον σύντροφό σας και δεν θέλετε να χάνετε τη σωματική επαφή μαζί του.

Να λέτε ευχαριστώ

Και παρακαλώ και συγγνώμη και όλες τις ευγενικές λέξεις που ξεχνάμε να πούμε στους ανθρώπους που μας νοιάζουν περισσότερο. Οι λέξεις έχουν δύναμη και καλό είναι να τις χρησιμοποιούμε όσο πιο συχνά μπορούμε.

Μακριά τα κινητά

Άλλη μία κλισέ συμβουλή που κρύβει μεγάλη αλήθεια και θα σου κάνει καλό, σε όλα τα επίπεδα. Μείνε μακριά από το κινητό όταν περνάτε χρόνο οι δυο σας. Δεν χρειάζεται να τσεκάρεις μονίμως τα social ή το μέιλ σου ούτε να απαθανατίζεις τα πάντα γύρω σου όταν είστε μαζί. Και αποτοξίνωση και πάθος.

Άσκηση βελτίωσης

Οι ερωτήσεις οδηγούν σε απαντήσεις. Μόνο που εδώ μην ρωτήσετε τι θα άλλαζε ο ένας στον άλλο. Το νόημα είναι να δούμε πώς θα εξελιχθεί η σχέση και πώς θα επαναφέρουμε το πάθος μέσα από ερωτήσεις του τύπου: «Τι θα ήθελες να δοκιμάσεις στο σεξ;», «τι διαφορετικό θα ήθελες στην καθημερινότητά σου», «πώς μπορούμε να βρούμε τη σπίθα»; Απαραίτητη προυπόθεση είναι να το θέλουν και οι δύο.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram