5 τροφές που πρέπει να αποφεύγεις όταν νιώθεις αγχωμένη

Δημοσιεύθηκε 22 Μαρτίου, 2021

Όταν νιώθουμε αγχωμένοι θέλουμε ν΄ανοίξουμε το ψυγείο και να τα φάμε όλα. Ή καλύτερα, θέλουμε να καταβρωχθήσουμε και τα πράγματα που υπάρχουν στο ψυγείο αλλά και στην τροφοθήκη. Κατά γενική ομολογία όταν ένας άνθρωπος νιώθει στρες, οδηγείται στην κατανάλωση φαγητού, χωρίς στην ουσία να πινάει.

Οι ψυχολόγοι μιλούν για άμεση σύνθεση των ψυχολογικών προβλημάτων με τις διατροφικές διαταραχές. Οι διατροφικές διαταραχές αποτελούν τον τρόπο αντιμετώπισης διαφόρων δυσκολιών και χρησιμοποιούνται για να καταστείλουν συναισθήματα και σκέψεις που πονούν.
Έτσι όταν νιώθουμε άγχος, καταφεύγουμε σε αλόγιστη κατανάλωση τροφών που τις περισσότερες φορές δεν είναι και καθόλου υγειινές. Τα σνακς για παράδειγμα, δεν είναι ποτέ μια καλή ιδέα, όταν είσαι αγχωμένη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επειδή λοιπόν ξέρουμε πολύ καλά πώς είναι όταν αναζητάς απεγνωσμένα κάτι για να «κατευνάσει» την ενέργειά σου για να αντιμετωπίσει την ένταση στον οργανισμό σου

Αυτές είναι οι 5 τροφές που πρέπει ν' αποφεύγεις όταν νιώθεις αγχωμένος
1.Τηγανιτά φαγητά. Τα τηγανιτά δεν παρέχουν καμία θρεπτική αξία καθώς είναι γεμάτα με λίπος και πολύ αλάτι.
2.Τοφού. Η σόγια (ένα βασικό συστατικό του tofu) τείνει να είναι υψηλή σε χαλκό, το οποία έχει συνδεθεί με υψηλότερα επίπεδα στρες -από τα συνηθισμένα-.
3.Γλυκά. Ζάχαρη, ζάχαρη, ζάχαρη... Θέλεις να πούμε κάτι άλλο;
4.Καφές. Ο καφές είναι γεμάτος ενέργεια η οποία μάλλον δεν είναι αναγκαία τη δεδομένη στιγμή που νιώθεις αγχωμένη.
5.Κρασί. Το αλκοόλ είναι ευρέως γνωστό ότι αυξάνει τα επίπεδα κορτιζόλης (που σχετίζονται με την ορμόνη του στρες).

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram