5 χρώματα που δεν βγαίνουν ποτέ από τη μόδα, σύμφωνα με την Coco Chanel

Δημοσιεύθηκε 25 Σεπτεμβρίου, 2020

Η Coco Chanel αποτελούσε την επιτομή του στυλ και της αρτιότητας. Η μεγαλύτερη σχεδιάστρια μόδας στον κόσμο κατάφερε -σε μια δύσκολη περίοδο για τη μόδα- να αναδείξει το εκλεπτυσμένο και να απογειώσει τη γυναίκα μέσα από iconic σύνολα που έγραψαν εποχή!

Σύμφωνα με την Coco Chanel, τα χρώματα κάνουν πάντα τη διαφορά σε μια εμφάνιση. Για εκείνη το μαύρο και το λευκό ήταν η υπογραφή της. Το μαύρο για τη Γαλλίδα σχεδιάστρια ήταν το χρώμα που αποκάλυπτε τη λάμψη μιας γυναίκας και τόνιζε τον αισθησιασμό της. Πίστευε μάλιστα πως δεν υπάρχει τίποτα πιο κομψό από ένα μικρό μαύρο φόρεμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όμως η Chanel πάντα μιλούσε για τα 5 iconic χρώματα που -όπως πίστευε- δεν θα βγουν ποτέ από τη μόδα όσα χρόνια κι αν περάσουν.

1.Μαύρο
Το μαύρο για τη Γαλλίδα σχεδιάστρια ήταν το χρώμα που αποκάλυπτε τη λάμψη μιας γυναίκας και τόνιζε τον αισθησιασμό της. Πίστευε μάλιστα πως δεν υπάρχει τίποτα πιο κομψό από ένα μικρό μαύρο φόρεμα.

2.Λευκό
H αρχή των πάντων είναι το λευκό. Προσδίδει φως και απαλύνει κάθε σκιά του προσώπου. Είναι το απόλυτο χρώμα της ηρεμίας και αναδεικνύει την ομορφιά κάθε γυναίκας.

3. Μπεζ
Είναι ζεστό και απλό! Πρόκειται για ένα γήινο χρώμα που έρχεται σε απόλυτη αρμονία με τη φύση. Είναι το φιλί του ήλιο στο δέρμα μας!

4.Χρυσό
Πώς θα μπορούσε να αποκλείσει το χρυσό από τη συλλογή της; Ένα χρώμα που αγαπούσε ιδιαίτερα η Chanel και προσπαθούσε να συνδυάσει με όλα της τα σύνολα. Επηρεασμένη από την μπαρόκ εποχή όπου ο χρυσός κυριαρχούσε αισθητικά, δεν έκρυβε ποτέ πως αυτό το χρώμα πάντα την ενέπνεε.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram