5 + 1 είδη Χαλκιδέων οδηγών!

Δημοσιεύθηκε 7 Σεπτεμβρίου, 2020

Οδηγοί! Αγαπημένοι Χαλκιδέοι, και μη, οδηγοί αυτό το άρθρο έχει γραφτεί για να σας θυμίσουμε τις αμέτρητες ώρες που αυτό το τιμόνι έχει, δει, ακούσει και αντιληφθεί τον πραγματικό μας χαρακτήρα.

Σίγουρα θα ταυτιστείς με κάποιον από τους παρακάτω χαρακτήρες κι ας μην το παραδεχτείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο νταής

Μην του μιλάτε και πολύ παιδιά! Δε θέλει. Πάντα με ύφος σοβαρό, εκνευρίζεται για τα πάντα. Τις λακούβες και το Δήμο Χαλκίδεων που δεν τις φτιάχνει, τα φανάρια που σε αυτή την πόλη υπολειτουργούν, τον απέναντι που δεν έβγαλε σωστά φλας, τον διπλανό που παρά είναι δίπλα του, τον από πίσω που παρά είναι πίσω του κ.ο.κ. Δε θα χάσει ευκαιρία να λογομαχήσει και φυσικά στο πρώτο λάθος έχει ανοίξει το παράθυρο και σου έχει σύρει τα εξ αμάξης! Ναι κι ας έχει άδικο.

Ο υποχόνδριος


Όλοι έχουμε αυτό το φίλο που με το που μπεις στο αμάξι θα κοιτάξει τα παπούτσια σου αν είναι καθαρά για να μην του λερώσουν το πατάκι. Δε θα σε αφήσει ποτέ να φας μέσα στο αυτοκίνητο, (για να καπνίσεις ούτε λόγος) και φυσικά τα υγρά μανταλάκια θα είναι η προέκταση του χεριού του αφού θα φροντίζει να καθαρίζει το τιμόνι... πολύ σχολαστικά...

Ο «πέφτουλας»

Τον έχεις πετύχει κι εσύ. Δεν τον νοιάζει η εμφάνιση. Όχι! Δεν τον νοιάζει καν να του αρέσει το άτομο που θα «την πέσει». Απλά θα δει και πρέπει να πει ή να κάνει. Είναι η διασκέδαση του. Η Παλαιά Γέφυρα είναι το αγαπημένο του σημείο. Θα κατεβάσει το παράθυρο θα σε κοιτάξει με λάγνο βλέμμα και θα σου κλείσει το μάτι, άλλες φορές θα πατάει συνεχόμενα κόρνα μόνο για να τον δεις, θα σου σφυρίξει και αν ανήκει και στην κατηγορία των πιο τολμηρών θα πετάξει και μια δήθεν έξυπνη ατάκα ως κομπλιμέντο.

Ο βιαστικός


Αυτή η κουραστική κατηγορία. Και μια ώρα μπροστά να έχει στη διάθεση του το γκάζι θα είναι τέρμα. Θα πρέπει να προσπεράσει όλα τα αυτοκίνητα (ναι και μέσα στη Χαλκίδα), τα κόκκινα φανάρια είναι συνωμοσίες για να τον καθυστερήσουν και φυσικά το ρολόι θα είναι συνέχεια στα μάτια του με την κλασικά ατάκα «πωπω θα αργήσω...»

Ο «πάω με το πάσο μου»

Η ακριβώς αντίθετη κατηγορία. Το κοντέρ δεν έχει δείξει ποτέ πάνω από 40. «Έλα μωρέ πως κάνεις έτσι, μην αγχώνεσαι.» Θα προλάβουμε. Θα πιάσει την αριστερή λωρίδα, θα ανάψει το τσιγάρο του, θα κατέβει, θα πάρει το καφεδάκι του θα σταματήσει σε όλα τα πράσινα με την υποψία ότι σε λίγο γίνονται πορτοκαλί...
Χαλαρά....

Η ωραία (μη σου πω η πολύ ωραία)


Αυτή η αγαπημένη μας κατηγορία και αυτή! Σημασία δεν έχει που πας. Σημασία έχει να κάνεις εντύπωση όταν κατέβεις από το αυτοκίνητο σου. Ακόμη κι αν πας στο κεντρικό περίπτερο της πόλης. Μουσική που δείχνει δυναμισμό. Μεγάλα μαύρα γυαλιά, κραγιόν κόκκινο της φωτιάς που πάντα θα ανανεώνει στον καθρέφτη του αυτοκινήτου, χέρι έξω από το παράθυρο, μαλλιά ανέμελα να φανερώνουν άνεση και φυσικά οδήγηση πάντα με ψηλοτάκουνα!

Πολλές οι κατηγορίες και άλλες τόσες που δε γράφτηκαν. Με όλη τη χιουμοριστική διάθεση, ελπίζουμε να βρήκατε και εσείς τι σας αντιπροσωπεύει ή έστω κάποιον φίλο σας.

Μοιραστείτε μαζί μας τη δική σας γνωστή κατηγορία οδηγού!

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram