5 βήματα για να είμαστε πιο αισιόδοξοι το 2022

Δημοσιεύθηκε 5 Ιανουαρίου, 2022

Η ολιστική θεραπεύτρια και fitness coach Arielle Simone βίωσε την δική της περιπέτεια υγείας το 2011, μέσα από την οποία ξαναγεννήθηκε και ανακάλυψε τον εαυτό της και τις αληθινές ανάγκες της. Τώρα μοιράζεται με την Vogue τις συμβουλές της για να κάνουμε ένα καλύτερο ξεκίνημα το 2022, να δούμε την ζωή αισιόδοξα και να αφήσουμε πίσω όσα δεν μας εξελίσσουν.

Ξεκινήστε μια πρωινή ρουτίνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

“Το πρώτο πράγμα που ρωτώ τους πελάτες μου, είναι πώς ξεκινούν την ημέρα τους. Αυτό μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο που ζούμε, οι ρουτίνες άλλωστε είναι μεγάλο μέρος του lifestyle μας. Αν σηκώνεστε από το κρεβάτι και αμέσως πιάνετε το τηλέφωνό σας, είναι ώρα να το σταματήσετε. Βρείτε έστω και πέντε λεπτά για να κάνετε κάτι που απολαμβάνετε, έστω διατάσεις ή και διαλογισμό. Φάτε ένα φρούτο ή πιείτε ένα ποτήρι νερό. Το σημαντικό είναι να βρείτε ένα κίνητρο για να ξεκινάτε την ημέρα σας”.

Περισσότερα λαχανικά και χρώματα στην διατροφή σας

“Δεν προτείνω σε κανέναν να γίνει vegan ή να σταματήσει το κρέας. Όταν μιλώ για μια plant based διατροφή, εννοώ να περιλαμβάνει περισσότερο λαχανικά και χρώματα. Για παράδειγμα προσθέστε ένα ακόμα λαχανικό στο smoothie ή στο μεσημεριανό σας. Τα χρώματα στο πιάτο μας, μας γεμίζουν ενέργεια, οι κόκκινες πιπεριές, τα καρότα, τα πράσινα λαχανικά, το μοβ λάχανο, όλα έχουν ένα ρόλο. Το φαγητό περιλαμβάνει και την ενσυνειδητότητα, πρέπει να ξέρουμε λοιπόν τι τρώμε και γιατί. Επίσης ο πάγκος της κουζίνας μας πρέπει να είναι πάντα τακτοποιημένος, για να μπορούμε να μαγειρεύουμε με ηρεμία.

xaroumeni4

Μάθετε την γλώσσα του σώματός σας

Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, οπότε μιλά την δική του γλώσσα, αντιλαμβάνεται την γυμναστική με άλλο τρόπο, έχει τις ανάγκες του. Βρείτε αυτή την μορφή άσκησης που σας κάνει να νιώθετε καλύτερα και σας δίνει χαρά.

Ξεκινήστε ένα δημιουργικό χόμπι

Πολλές φορές νομίζουμε πως έχουμε ανάγκη να καταναλώσουμε υδατάνθρακες ή ζάχαρη, στην πραγματικότητα όμως έχουμε απλά ανάγκη από δράση. Γι’ αυτό και ένα δημιουργικό χόμπι, όπως η πεζοπορία στη φύση, ο χορός, η ζωγραφική και γενικά κάτι που μας κάνει χαρούμενες, είναι αυτό το κίνητρο που έχουμε ανάγκη για να νιώσουμε χαρά και να τονώσουμε αυτό το παιδί που κρύβουμε μέσα μας.

Πάρτε τον χρόνο σας

Η ηρεμία είναι η νέα πολυτέλεια. Απλά πάρτε τον χρόνο σας, αφιερώστε περισσότερες στιγμές στον εαυτό σας. Κάντε ένα ντους και μετά χαλαρώστε χωρίς να βιάζεστε να ντυθείτε και να βγείτε από το σπίτι. Ξυπνήστε δέκα λεπτά νωρίτερα το πρωί και απλά χαλαρώστε. Ξεχνάμε πως πρέπει να δίνουμε χαρά στον εαυτό μας, είναι όμως ζωτικής σημασίας.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram