4 ύποπτα «red flags» που πρέπει να προσέξεις στον κόσμο του online dating

Δημοσιεύθηκε 26 Απριλίου, 2021

Μέσα σε έναν χρόνο, το σπίτι μας μετατράπηκε σε χώρο εργασίας και διασκέδασης, οι μετακινήσεις μας περιορίστηκαν στις απολύτως απαραίτητες και η κοινωνική αποστασιοποίηση έγινε ένας όρος που έφερε νέα δεδομένα στις διαπροσωπικές μας σχέσεις.

Όπως είναι λογικό, αυτό δεν άφησε ανεπηρέαστο τον κόσμο του dating, αφού η ανάγκη μας να γνωρίσουμε νέους ανθρώπους και να εξασκήσουμε τις ικανότητές μας στο flirting εν μέσω πανδημίας, μας έκανε να στραφούμε ακόμη περισσότερο σε σύγχρονα μέσα, όπως εφαρμογές, πλατφόρμες και κοινωνικά δίκτια, τα οποία με τον καιρό μετατράπηκαν σε ένα «παράθυρο» στο έξω κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Eίναι σημαντικό να θυμόμαστε πως όσο πιο άμαθες και noob είμαστε με τα apps γνωριμιών, τόσο πιο προσεκτικές πρέπει να είμαστε. Ακριβώς για αυτό, παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει μερικά από τα «red flags» που αξίζουν την προσοχή και το… «unmatch» σου.

Μία καθαρή εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις
Όσο περιηγείσαι στα κοινωνικά δίκτια αναζητώντας το επόμενο αγόρι που θα φέρει τα πάνω κάτω στην ζωή σου -με την καλή έννοια-, καλό θα ήταν να είσαι επιφυλακτική και ειδικότερα με όσους χρήστες χρησιμοποιούν φωτογραφίες στις οποίες δεν φαίνεται ξεκάθαρα το πρόσωπό τους. Ναι, μπορεί κάποιος χρήστης να είναι αρκετά συνεσταλμένος ή αρχάριος, ώστε να ανεβάσει «φάτσα κάρτα» το πρόσωπό του, όμως μέχρι να τον γνωρίσεις και να εξακριβώσεις πως το άτομο με το οποίο επικοινωνείς, είναι και το ίδιο με αυτό που απεικονίζεται στην σκοτεινή, blurred εικόνα που έχει ανεβάσει, δεν μπορείς να βάλεις το χέρι σου στη φωτιά.

Μπαίνει πολύ γρήγορα και βιαστικά στο «ψητό»
Τέλεια! Μόλις κέρδισες ένα «Match!» με τον μελαχρινό, μουσάτο χρήστη «Baggelis», ετών 34, που σπούδασε Νομικά στο ΕΚΠΑ, βρίσκεται 9 χιλιόμετρα μακριά σου και το αγαπημένο του κομμάτι είναι το «Space Dementia» από Muse! Τώρα το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να περιμένεις υπομονετικά, για να σου στείλει μήνυμα πρώτος ή μήπως όχι; Ακόμη και αν όντως σου στείλει πρώτος, πόσο σίγουρη είσαι ότι θα λάβεις το μήνυμα που όντως περιμένεις; Να ξέρεις πως η πρώτη ατάκα που θα χρησιμοποιήσει ο χρήστης με τον οποίο αλληλοεπιδράς, μπορεί να αποκαλύψει πολλά για τις προθέσεις του, το ίδιο και η ώρα που θα αποφασίσει να επικοινωνήσει μαζί σου.

«Ο επιμένων νικά», όχι όμως στο Tinder
Μπορεί η κολλητή σου να σε ξεχνάει και να περνάνε μία, δύο, τρεις ημέρες σιωπής χωρίς να μάθεις νέα της, όμως έχεις κερδίσει σίγουρα μία θέση στο μυαλό του χρήστη «Antonis», ο οποίος σου υπενθυμίζει την παρουσία του, κάθε πρωί μόλις ξυπνά και κάθε βράδυ πριν πέσει για ύπνο. Δεν έχει σημασία που τον αφήνεις καθημερινά στο «Στάλθηκε», εκείνος έχει μάθει πως «ο επιμένων στο τέλος νικά» και δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει την προσπάθεια μέχρι να του απαντήσεις ή να σου σπάσει τελείως τα νεύρα. Πριν τον κάνεις «Unmatch» και τον πετάξεις από την ζωή σου σαν την τρίχα από το ζυμάρι (γιατί αυτό του αξίζει), μην σκεφτείς ούτε δευτερόλεπτο να ενδώσεις στο επίμονο φλερτ του.

WC και gym selfies… αυτή η μάστιγα
Εάν δεν θέλεις να περάσεις τον ελεύθερο χρόνο σου διαβάζοντας για τα κατορθώματα ενός παντελώς άγνωστου, αλλά επιθυμείς μία ουσιαστική επικοινωνία και μία εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων πάνω στο κινηματογραφικό όραμα του Roy Andersson, τότε κάθε φορά που θα συναντάς στην οθόνη σου έναν ημίγυμνο θεό Απόλλωνα μπροστά από τον καθρέφτη του μπάνιου ή του γυμναστηρίου, κάνε «swipe left», δίχως δεύτερη σκέψη.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram