4 λάθη στον καθαρισμό του προσώπου σου

Δημοσιεύθηκε 4 Οκτωβρίου, 2020

Ακολουθώντας μια skincare ρουτίνα πρωί και βράδυ θα έχεις πιο νεανικό και υγιές δέρμα για πολλά χρόνια ακόμη, τρενάροντας κάπως την εμφάνιση των πρώτων λεπτών γραμμών και ρυτίδων.
Και πώς θα έχεις όμορφη επιδερμίδα; Βάζοντας σε καθημερινή βάση τις κρέμες και τους ορούς σου, κάνοντας ΠΑΝΤΑ ντεμακιγιάζ πριν κοιμηθείς, κάνοντας απολέπιση ανά τακτά χρονικά διαστήματα και πλένοντας πρωί και βράδυ το πρόσωπό σου.

Η αλήθεια είναι, όμως, ότι με τόση πληροφορία σχετικά με την όμορφη και υγιή όψη της επιδερμίδας που λαμβάνεις καθημερινά, είναι πιθανό να έχεις υποπέσει σε λάθη!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γι’ αυτό, όμως, είμαστε εμείς εδώ! Για να σε βοηθήσουμε να καταλάβεις τι ΔΕΝ πρέπει να κάνεις κατά τη διάρκεια που πλένεις και καθαρίζεις το πρόσωπό σου, ώστε να μην το βλάπτεις. Γιατί το να πλένεις επανειλημμένα το πρόσωπό σου ή να χρησιμοποιείς βαριά και λανθασμένα προϊόντα για την επιδερμίδα σου μπορεί να αποβεί… μοιραίο για την εικόνα και την υφή της. Το θέλεις; Δεν το θέλεις αυτό.

Λάθος #1: Πλένεις το πρόσωπο περισσότερες φορές από όσο χρειάζεται. Αν χρησιμοποιείς ένα καλό καθαριστικό προσώπου, δεν υπάρχει λόγος να πλένεις διπλές και τριπλές φορές την επιδερμίδα σου. Αν, όμως, βάφεσαι αρκετά βαριά στην καθημερινότητά σου, αντί να πλένεις διαρκώς το δέρμα σου, επίλεξε ένα make up που δεν φράσσει τους πόρους.

Λάθος #2: Το παρακάνεις με το scrub. Σου έχουμε πει επανειλημμένα ότι καλό είναι να κάνεις απολέπιση προσώπου μία με δύο φορές την εβδομάδα. Οι περισσότερες φορές ή η καθημερινή χρήση scrub δε θα προσφέρει κάποιο όφελος στην επιδερμίδα σου. Αντιθέτως, μπορεί να προκαλέσεις και ζημιά στο δέρμα σου. Αν, για παράδειγμα, έχεις ξηρό δέρμα, η καθημερινή απολέπιση θα το κάνει ακόμη πιο ξηρό. Το ίδιο ισχύει και για το λιπαρό δέρμα.

Λάθος #3: Χρησιμοποιείς πολύ σκληρά απολεπιστικά. Το ανώτερο στρώμα του δέρματός σου είναι η επιδερμίδα, η οποία λειτουργεί ως φραγμός απέναντι στις UV ακτίνες του ήλιου, τη ρύπανση και τα βακτήρια. Αν εσύ χρησιμοποιείς σκληρά απολεπιστικά, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να κάνεις λιγότερο ανθεκτικό αυτό το στρώμα προκαλώντας ερυθρότητα, ξηρότητα και μεγάλη ευαισθησία.

Λάθος #4: Δεν πλένεις το πρόσωπό σου με τη σωστή θερμοκρασία νερού. Το δέρμα αγαπά τη συνέπεια, πράγμα που σημαίνει ότι όταν ξεκινάς να το πλένεις με καυτό νερό και μετά απότομα του ρίχνεις πολύ κρύο νερό, διαταράσσεις την υγεία των κυττάρων. Η λύση, λοιπόν, είναι μία: να πλένεις το πρόσωπό σου με χλιαρό νερό και το πρωί και το βράδυ.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram