4 ύπουλοι τρόποι που χρησιμοποιούν οι τοξικοί άνθρωποι για να σας παγιδέψουν

Δημοσιεύθηκε 9 Νοεμβρίου, 2021

Ένα τοξικό άτομο μπορεί να επηρεάσει τη ζωή σας με πολλούς τρόπους, όχι ευχάριστους. Το χειρότερο όμως με τους τοξικούς ανθρώπους είναι τα πισώπλατα μαχαιρώματα και η ύπουλη συμπεριφορά τους.

Θα σας μπερδεύουν

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τη μια μέρα συμπεριφέρονται εξαιρετικά ωραία και την άλλη στιγμή είναι εξαιρετικά αλαζονικοί. Η γρήγορη αλλαγή συμπεριφοράς τους μπορεί σας απογοητεύσει, ενώ ταυτόχρονα θα σας κάνει να αναρωτιέστε εάν φταίτε εσείς για όλη αυτή την απότομη αλλαγή. 

Θα προσπαθήσουν να σας ελέγξουν

Ενώ θα φαίνεται ότι όλα τα κάνουν για εσάς, στην πραγματικότητα θα προσπαθήσουν να σας χειραγωγήσουν και να αποκτήσουν εξουσία στις αποφάσεις και τις επιλογές σας. Με απλά λόγια θα σας κάνουν να νιώθετε ότι δεν είστε ικανοί να πάρετε ώριμες αποφάσεις.

Θα σας ζητήσουν να αποδείξεις την αγάπη σας

Το χειρότερο πράγμα που μπορεί να ζητήσει ένας άνθρωπος από τον σύντροφό του, είναι να του αποδείξει την αγάπη του. Αυτό σημαίνει ότι δεν τον εμπιστεύεται. Για τους τοξικούς ανθρώπους η αγάπη σας δεν θα είναι ποτέ αρκετή. 

Θα σας κάνουν να ζητήσετε συγγνώμη ακόμα και όταν δεν φταίτε

Μήπως ζητάτε μόνο εσείς συγγνώμη και διορθώνετε πάντα τα πράγματα; Αν ναι, τότε έχετε δίπλα σας ένα τοξικό άτομο. Οι τοξικοί άνθρωποι δεν ζητάνε ποτέ συγγνώμη, αντ αυτού παγιδεύουν τους άλλους στο να πιστεύουν ότι πάντα φταίνε.

Μήπως οι παραπάνω συμπεριφορές σας θύμισαν φίλους, συντρόφους, συνάδελφους ή γονείς και αδέλφια; Όποια κι αν είναι η σχέση σας μαζί τους, το καλύτερο που έχετε να κάνετε, είναι να πάρετε απόσταση από αυτά τα άτομα, ειδικά σε περιόδους που ετοιμάζεστε να ξεκινήσετε κάτι νέο. Τα άτομα αυτά, είτε ασυνείδητα, είτε συνειδητά, σας κόβουν τα φτερά, σας αναστέλλουν και σας μπλοκάρουν.

Η ζωή και τα όνειρά μας όμως είναι πολύτιμα, και είναι δική μας ευθύνη να κάνουμε ότι χρειάζεται για να χαρούμε τη ζωή μας και να υλοποιήσουμε τα όνειρά μας. 

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram