4 τροφές που πρέπει να καταναλώνεις μετά τα 30

Δημοσιεύθηκε 8 Ιανουαρίου, 2022

Βάλε αυτές τις τροφές στη διατροφή σου και θα καταλάβεις αμέσως τη διαφορά. Καθώς μεγαλώνουμε το σώμα μας αλλάζει ωστόσο δεν υπάρχει λόγος να νιώθεις άσχημα αφού πρόκειται για μια φυσιολογική επίπτωση. Είναι πολύ πιθανόν να εντοπίζεις αλλαγές, τόσο στην ευαισθησία σου σε τροφές που δεν είχες προηγουμένως, όσο και στον μεταβολισμό σου. Όλες αυτές οι αλλαγές σημαίνουν ότι είναι καιρός να προσαρμόσεις τη διατροφή σου στα μέτρα σου. Τα οφέλη είναι πολλά περισσότερα από όσα νομίζεις.

Αντιοξειδωτικά

Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην πρόληψη της καταστροφής των κυττάρων. Είναι ένα από τα πιο χρήσιμα φυσικά εργαλεία για την πρόληψη των σημαδιών της γήρανσης και της ανάπτυξης ψυχικών και σωματικών ασθενειών που σχετίζονται με την ηλικία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα λαχανικά και τα φρούτα είναι εξαιρετικές πηγές αντιοξειδωτικών. Μερικές από τις τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά είναι τα βατόμουρα, τα μούρα acai, τα φασόλια, το σπανάκι και το λάχανο. Για μεγαλύτερη κατανάλωση αντιοξειδωτικών αλλά και απόλαυση, μπορείς να απολαύσεις μια υπέροχη πανδαισία σαλάτας λαχανικών ή και φρούτων.

Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα

Είναι πολύ πιθανόν μετά τα 30, τα σημάδια της γήρανσης να κάνουν την εμφάνισή τους στο δέρμα. Αν και κανείς δεν μπορεί να αποτρέψει κάτι τέτοιο, μπορείς να επιβραδύνεις τα σωματικά σημάδια με την κατανάλωση σωστών τροφίμων. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των ορατών σημαδιών γήρανσης και να αυξήσουν την ενυδάτωση και την απαλότητα του δέρματος.

Bonus Tip: Προτίμησε την προσθήκη φυτικού ελαίου λιναρόσπορου σε ένα πρωινό smoothie.

Βιταμίνη C

Η παραγωγή κολλαγόνου αρχίζει να μειώνεται γύρω στα μέσα της δεκαετίας των 30. Η κατανάλωση τροφών, πλούσιες σε βιταμίνη C βοηθούν το σώμα να παράγει κολλαγόνο. Οι φράουλες, το μπρόκολο και τα εσπεριδοειδή όπως τα πορτοκάλια και τα λεμόνια είναι όλα θαυμάσιες πηγές βιταμίνης C. Η βιταμίνη C είναι επίσης ένα αντιοξειδωτικό και υποστηρίζει την υγεία του δέρματος με άλλους τρόπους, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας από την υπεριώδη ακτινοβολία και τη μείωση της ξηρότητας.

Σταυρανθή λαχανικά

Καθώς μεγαλώνουμε, ο κίνδυνος ανάπτυξης καρκίνου του μαστού αυξάνεται, ειδικά αν εμφανίζεται κληρονομικότητα. Ξεκίνησε την πρόληψη νωρίς με μια δίαιτα που είναι πλούσια σε σταυρανθή λαχανικά. Τα λαχανικά όπως το μπρόκολο, το κουνουπίδι, το λάχανο και τα λαχανάκια Βρυξελλών, έχει αποδειχθεί ότι επηρεάζουν τα επίπεδα οιστρογόνων με τρόπο που μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram