3 τροφές που θα σας χαρίσουν αστραφτερό χαμόγελο

Δημοσιεύθηκε 4 Μαΐου, 2021

Το γεγονός, ότι μένουμε σπίτι αυτές τις ημέρες, δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να φροντίζουμε και τον εαυτό μας ή την υγιεινή του στόματός μας, φίλοι μου.

Εκτός από το σχολαστικό καθημερινό βούρτσισμα, χρειάζεται να προσέχετε και τη διατροφή σας. Μάλιστα, τώρα που είστε σπίτι, μπορείτε να διατηρήσετε το λαμπερό και όμορφο χαμόγελο, με τις παρακάτω τρεις τροφές:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

#1 Κουνουπίδι
Τραγανά λαχανικά όπως το κουνουπίδι και το μπρόκολο έχουν οφέλη για τα δόντια όταν καταναλώνονται ωμά, καθώς τρίβονται με την εξωτερική επιφάνεια του δοντιού και «καθαρίζουν» υπολείμματα τροφών και λεκέδες.
dontia 3

#2 Γιαούρτι
Τα γαλακτοκομικά προϊόντα προωθούν την παραγωγή σάλιου ώστε να απομακρυνθούν ευκολότερα λεκέδες από το σμάλτο των δοντιών. Η λευκαντική τους δράση είναι όμως διπλή, αφού παρέχουν επίσης γαλακτικό οξύ, το οποίο δρα περίπου όπως το μηλικό οξύ για να καθαρίσει τα δόντια.
large 1487776000 bright white teeth

#3 Ξηροί καρποί
Επειδή είναι σκληροί, οι ξηροί καρποί βοηθούν να κάνετε «απολέπιση» στα δόντια σας. Η λειαντική δράση των αμύγδαλων, των καρυδιών και των κάσιους μπορεί να διορθώσει ως έναν βαθμό τον αποχρωματισμό των δοντιών και να αποκαταστήσει το φυσικό λευκό τους.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram