3 μύθοι για τη ρετινόλη που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις

Δημοσιεύθηκε 14 Ιανουαρίου, 2024

Είναι γνωστό ότι η ρετινόλη έχει ανακηρυχθεί ως το κορυφαίο αντιγηραντικό συστατικό, το οποίο χαρίζει μία νεανική και λαμπερή όψη στην επιδερμίδα. Είναι αποδεδειγμένη για τα οφέλη που προσφέρει ως παράγωγο της Βιταμίνης Α, αλλά και ότι δρα αποτελεσματικά τόσο κατά της ακμής, όσο και για τη γήρανση του δέρματος…

Παρόλα αυτά, έχουν δημιουργηθεί αρκετοί μύθοι γύρω από το όνομα της ρετινόλης, οι οποίοι έχουν κάνει πολλές γυναίκες να φοβούνται να τη χρησιμοποιήσουν στη skincare routine τους. Ήρθε η ώρα όμως, να μάθουμε την αλήθεια!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

#1 Η ρετινόλη λεπταίνει το δέρμα

Πολλές νομίζουν, ότι η ρετινόλη επειδή χαρίζει αυτή τη νεανική όψη στην επιδερμίδα, ότι λεπταίνει το δέρμα. Στην πραγματικότητα όμως, πυκνώνει το δέρμα για να δημιουργηθεί αυτή η σφριγηλή και λαμπερή επιδερμίδα. Ο λόγος για τον οποίον πιστεύουν, ότι λεπταίνει το δέρμα είναι η απολεπιστική της δράση και η δραματική ανανέωση που συμβαίνει, όταν ενσωματώνεται στη skincare routine.

#2 Καταστρέφει το δέρμα και δημιουργεί ερεθισμούς

Η ρετινόλη επειδή βοηθάει στην απολέπιση της επιδερμίδας, κάνει το δέρμα τις πρώτες φορές να ξεφλουδίζει… Αυτό μερικές γυναίκες τις τρομάζει, γιατί θεωρούν ότι καταστρέφει την επιδερμίδα. Στην πραγματικότητα όμως, καταστρέφει τα νεκρά κύτταρα που έχουν δημιουργηθεί στις εξωτερικές στιβάδες του δέρματος. Τα νεκρά κύτταρα, δημιουργούνται με το πέρασμα των χρόνων και από τις εξωτερικές επιθέσεις (ρύπους, ήλιος) και κάνουν το δέρμα να φαίνεται απίστευτα θαμπό και ανάγλυφο.

λήψης 1 3

3# Η ρετινόλη δεν χρησιμοποιείται τους καλοκαιρινούς μήνες

Η ρετινόλη μπορεί να χρησιμοποιηθεί το καλοκαίρι, μόνο στη βραδινή skincare routine. Επίσης, η αντηλιακή προσώπου είναι απαραίτητη να υπάρχει στο νεσεσέρ και να ανανεώνεται ανά 2-3 ώρες μέσα στη μέρα. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγεις τυχόν ερεθισμούς και το δέρμα σου θα σφύζει από υγεία.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram