3 σημαντικά λάθη που κάνεις με τα σφουγγαράκια του μακιγιάζ σου

Δημοσιεύθηκε 9 Δεκεμβρίου, 2021

Για τα πινέλα μακιγιάζ έχουμε μιλήσει πρόσφατα. Αυτή τη φορά θα επικεντρωθούμε στα σφουγγαράκια και σ’ αυτά τα λάθη που πολλές φορές κάνουμε εν αγνοία μας. Παρακάτω συγκεντρώσαμε τα 3 πιο σημαντικά λάθη, αλλά και το πώς θα τα διορθώσουμε.

#1 Δεν τα πλένεις σωστά και τακτικά

Θα ακουμπούσες ποτέ ένα βρώμικο και λερωμένο ρούχο στο πρόσωπό σου; Γιατί να κάνεις το ίδιο με τα πινέλα ή τα σφουγγαράκια του μακιγιάζ σου, τα οποία όχι μόνο μπορούν να ερεθίσουν το δέρμα αλλά και να προκαλέσουν διάφορες φλεγμονές; Κι αν όχι κάθε μέρα, τουλάχιστον κάθε δύο μέρες (αυτό εξαρτάται βέβαια και από το πόσο συχνά τα χρησιμοποιείς), πρέπει να έχεις στο νου σου να τα πλένεις. Αυτό που σε κάθε περίπτωση πρέπει να θυμάσαι είναι πως το νερό από μόνο του δεν αρκεί για να καθαρίσουν σωστά και γι’ αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις ένα μη αλλεργιογόνο σαπούνι (μπάρα σαπουνιού) ή κάποιο άλλο ειδικό καθαριστικό προϊόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

#2 Δεν αφήνεις τα σφουγγαράκια να στεγνώσουν σωστά

Ναι, ο χρόνος είναι χρήμα, μπορεί να βιάζεσαι και γι’ αυτό να χρησιμοποιείς τα σφουγγαράκια του μακιγιάζ σου ενώ είναι ακόμη βρεγμένα, αλλά αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι πως τα βακτήρια είναι ακόμη εκεί. Καλό θα ήταν να τα αφήνεις να στεγνώνουν τελείως μετά το πλύσιμο και έπειτα, να τα χρησιμοποιείς.

#3 Το χρησιμοποιείς μόνο για να απλώσεις το foundation

Μπορεί το foundation να είναι το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό μιλώντας για καλλυντικά και σφουγγαράκια μακιγιάζ, όμως, αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάς είναι πως με τα σφουγγαράκια μπορείς να απλώσεις και άλλα προϊόντα όπως ρουζ, concealer, κρεμώδεις σκιές ματιών, ακόμη και να κάνεις contouring. Επίσης, ανάλογα με την ποιότητά τους, σφουγγαράκια μακιγιάζ μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ακόμη και με πούδρες φιξαρίσματος.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram