2 και μόνο πράγματα που πρέπει να έχεις στο σπίτι σου για να είναι καθαρό

Δημοσιεύθηκε 27 Οκτωβρίου, 2023

Όσον αφορά στον καθαρισμό και την απολύμανση του σπιτιού μας, μπορεί να χρησιμοποιούμε πολλά προϊόντα που μας εξασφαλίζουν την καλύτερη δυνατή προστασία από τους ιούς. Δεν είναι λίγα τα νοικοκυριά αυτή την εποχή που στα ντουλάπια τους έχουν συγκεντρώσει όλων των ειδών τα καθαριστικά και απολυμαντικά.

Σύμφωνα όμως με τους ειδικούς, χρειαζόμαστε μόνο 2 πράγματα προκειμένου να έχουμε ένα καθαρό και απολυμασμένο σπίτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο γιατρός Javid Abdelmoneim και η ιολόγος, η Dr. Lisa Cross αποκάλυψαν στο αμερικάνικο τηλεοπτικό κανάλι Channel 4 ότι «ένα μπουκάλι υγρό σαπούνι είναι το μόνο που χρειαζόμαστε για να απολυμάνουμε το σπίτι μας. Όσον αφορά την προστασία μας από τον κορονοϊό, χρειαζόμαστε μόνο δύο προϊόντα στο «οπλοστάσιό» μας. Ένα σωστά αραιωμένο διάλυμα χλωρίνης με νερό», εξηγεί ο Dr. Javid. «Και οι δύο μέθοδοι είναι εξίσου αποτελεσματικές και λειτουργούν με διαφορετικούς τρόπους».

Καθαρισμός με σαπούνι
«Το υγρό σαπούνι χεριών, ένα σαπούνι ή ένα υγρό για τα πιάτα έχουν όλα το ίδιο αποτέλεσμα, καταστρέφουν το προστατευτικό εξωτερικό στρώμα του ιού και απενεργοποιούν τον ιό», εξηγεί ο Dr. Javid. «Το σαπούνι και το νερό είναι εξαιρετικά ευπροσάρμοστα και ιδιαίτερα κατάλληλα για την καταστροφή του ιού σε αντικείμενα που έρχονται σε επαφή π.χ με ένα κουτάλι και για τον καθαρισμό παιδικών παιχνιδιών», προσθέτει.

Καθαρισμός με χλωρίνη
«Βιολογικά, ο κορονοϊός είναι πολύ απλός», εξηγεί ο Dr. Javid. «Πρόκειται για έναν γενετικό κώδικα που περιβάλλεται από λιπαρή μεμβράνη με αιχμές πρωτεΐνης. Η χλωρίνη λειτουργεί καταστρέφοντας αυτές τις πρωτεΐνες στο εξωτερικό στρώμα και διαταράσσοντας το γενετικό του υλικό. Η χλωρίνη είναι κατάλληλη για σημεία που ερχόμαστε σε συχνή επαφή με επιφάνειες, όπως διακόπτες, τα περισσότερα δάπεδα αλλά και πάγκους εργασίας», προσθέτει. «Χρησιμοποιείτε πάντοτε γάντια και βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε οδηγίες σχετικά με τον τρόπο αραίωσης του λευκαντικού αλλά και το πόσο καιρό πρέπει να το αφήσετε σε επαφή με την επιφάνεια που στην οποία το εφαρμόζετε. Και θυμηθείτε να ξεπλύνετε καλά μετά τη χρήση. Επίσης δεν ξεχνάμε ποτέ πως πρέπει να αραιώνουμε τη χλωρίνη σε καλά αεριζόμενο χώρο, επομένως ανοίξτε πάντα τα παράθυρα», προσθέτει η Dr. Lisa.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram