Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Semifreddo σοκολάτας

Δημοσιεύθηκε 25 Ιουλίου, 2023

ΥΛΙΚΑ

4 αυγά, μεσαία
160 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
50 γρ. κακάο, κοσκινισμένο
280 γρ. τυρί κρέμα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για το σερβίρισμα
φρέσκα μούρα
50 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
50 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη
φύλλα δυόσμου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χωρίζουμε τα αβγά σε ασπράδια και σε κρόκους.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα ασπράδια, τη ζάχαρη, τη βανίλια και χτυπάμε καλά για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα και να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.
Μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Στο ίδιο μίξερ βάζουμε τους κρόκους, το κακάο, το τυρί κρέμα και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνει το μείγμα μια σφιχτή κρέμα.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το 1/3 από τη μαρέγκα και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ για να μην πέσει ο όγκος της μαρέγκας.
Απλώνουμε μεμβράνη σε μια φόρμα 10x30 εκ. και βάζουμε μέσα το μείγμα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες.
Σερβίρουμε με φρέσκα μούρα, τις λιωμένες κουβερτούρες και φύλλα δυόσμου.

πηγή: akispetretzikis.com

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram