Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Νηστίσιμη γαριδομακαρονάδα

Δημοσιεύθηκε 1 Απριλίου, 2023

Υλικά
1/5 πακέτο σπαγγέτι al dente
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 σκεδίδες σκόρδο
1/2 κουταλιά της σούπας γλυκιά πάπρικα
1/2 κουταλιά της σούπας ξερή ρίγανη
1/2 κιλό γαρίδες
1 ποτηράκι κρασί
μαϊντανός
αλάτι και πιπέρι

Βήματα
Βράζω μισό πακέτο σπαγγέτι al dente
Σ' ένα αντικολλητικο τηγάνι ζεσταίνω 4 κσ ελαιόλαδο και ρίχνω εκεί 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο μαζί με αλάτι-πιπέρι, 1/2 κ σ γλυκιά πάπρικα και 1/2 κ σ ξερή ρίγανη
Προσθέτω εκεί μισό κιλό γαρίδες (να μην ακουμπάει η μία την άλλη). Στο ένα λεπτό τις γυρνάω και τις σβήνω μ ένα ποτηράκι λευκό κρασί. Τις αφήνω για 1 λεπτό ακόμη και σβήνω τη φωτιά.
Τις πασπαλίζω με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Μολις τα σπαγγέτι είναι έτοιμα τα πιάνω με τσιμπίδα και τα ρίχνω μέσα στις γαρίδες.
Ανακατεύω καλά και σερβίρω με ξύσμα λεμονιού και φρεσκοτριμμενο πιπέρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram