Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Μπισκότα βρόμης

Δημοσιεύθηκε 13 Ιουλίου, 2023

ΥΛΙΚΑ

130 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
90 γρ. αλεύρι βρόμης
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ. κανέλα
1 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
1 πρέζα αλάτι
1 βανιλίνη
140 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε κυβάκια
90 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
120 γρ. καστανή ζάχαρη
1 αυγό, μέτριο
100 γρ. νερό

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αλεύρια, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το τζίντζερ, το αλάτι, τη σκόνη βανίλιας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια, τις ζάχαρες και χτυπάμε με το φτερό σε μέτρια ταχύτητα για 1 λεπτό μέχρι να αφρατέψει η ζάχαρη.

Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το αβγό και το νερό.
Ανακατεύουμε το μείγμα με μια μαρίζ και προσθέτουμε το μείγμα των στερεών υλικών.
Ανακατεύουμε καλά με τη μαρίζ μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη αρκετά μαλακή.
Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια σακούλα κορνέ με στρογγυλή μύτη και σχηματίζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα κύκλους 4-5 εκ.

Αφήνουμε 4 εκ. κενό μεταξύ τους γιατί τα μπισκότα όσο ψήνονται θα απλώνουν αρκετά.
Ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
Αφαιρούμε τα μπισκότα από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 20 λεπτά.
Σερβίρουμε.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram