Χριστίνα Βασιλειάδου : Μια συνέντευξη με την καλύτερη Personal Trainer της Ελλάδας  

Δημοσιεύθηκε 21 Σεπτεμβρίου, 2022

Η Χριστίνα Βασιλειάδου είναι απόφοιτη του Τμήματος Φυσικής Αγωγής& Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδικότητα στην κωπηλασία-ναυαγοσωστική και μεταπτυχιακές σπουδές στη διατροφή, personal training και ωτοβελονισμό με πολυετή εμπειρία στον κλάδο φυσικής αγωγής, διατροφής και ευεξίας.

Ο αθλητισμός μπήκε στη ζωή της  από την ηλικία των 6 ετών. Περνώντας από διάφορα αθλήματα κατά καιρούς (μπαλέτο, κολύμβηση, ενόργανη, χάντμπολ), την κέρδισε ο πρωταθλητισμός στην κωπηλασία χαρίζοντάς της, εκτός από συνέπεια –πειθαρχία- αγάπη για την άσκηση και υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής, αρκετές πανελλήνιες διακρίσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

To 2009 δημιούργησε το ελληνικό χορευτικό πρόγραμμα Fanky-Fanky kids, το οποίο έχει καταφέρει έως σήμερα να διδάσκεται σε γυμναστήρια και παιδικούς σταθμούς ανά την Ελλάδα. Ταυτόχρονα, από το 2012 αρθρογραφεί σε διάφορα αθλητικά sites και περιοδικά (όπως Vita – Shape- Fmh, κτλ.) ενώ δεν έλειψαν οι παρουσιάσεις αθλητικών προγραμμάτων σε τηλεοπτικά κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς ( όπως MegaTv, OpenTv, EpsilonTV, Παραπολιτικά, Planet Radio, JustRadio, LiberoFM,κτλ.) .

Το 2022 βραβεύτηκε ως Best Personal Trainer of the year – bronze στα Fitness Awards 2022, πράγμα που αποτέλεσε και αποτελεί ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο να εξελίσσεται και να προοδεύει σ ’αυτό που τόσο πολύ αγαπά: την άσκηση!

Πόσα χρόνια ασχολείστε με το personal training και τι σας ώθησε να ξεκινήσετε;

Από την πρώτη κιόλας στιγμή που αποφοίτησα από το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου το 2007 ξεκίνησα να ασχολούμαι με την προσωπική εκγύμναση (Personal Training) αλλά και τη μαζική εκγύμναση ασκούμενων. Μιλάμε, δηλαδή, για 15 χρόνια έχοντας περάσει «από τα χέρια» μου πλήθος κόσμου. Η ώθηση μου στο να ασχοληθώ με το personal training και γενικά με την εκγύμναση ασκουμενων ήταν και συνεχίζει να είναι η επίτευξη των στόχων του καθενός, η αγάπη μου στο να κάνει κάποιος την άσκηση τρόπο ζωής αλλά και στο να είναι πάνω από όλα υγιής.

- Ξέρουμε ότι κατάγεστε από Θεσσαλονίκη αλλά ζείτε μόνιμα στη Χαλκίδα. Τι ήταν αυτό που σας τράβηξε στην πόλη μας;

Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη μου, έχοντας βέβαια και μια μακρινή ρίζα της μητέρας μου από την Εύβοια, «προσγειώθηκα» στη Χαλκίδα ως ερωτικός μετανάστης. Στη συνέχεια ακολουθήσε και η επαγγελματική εξέλιξη με την εμπιστοσύνη του κόσμου να με αγκαλιάζει μη αφήνοντας κάποιο περιθώριο επιστροφής παρά τις προτάσεις που ερχόντουσαν από την πόλη μου. Επιπλέον, η Χαλκίδα είναι μια όμορφη πόλη που μπορεί να προσφέρει τα πάντα αλλά και μια ποιότητα ζωής που δύσκολα τη βρίσκεις σε μια μεγάλη πόλη.

D9F33991 402E 4FDF 9B76 14EFFDBF2FDF

- Θεωρείτε πως οι Χαλκιδέοι τα πάνε καλά με την γυμναστική; Την έχουν εντάξει στην καθημερινότητα τους;

Τα τελευταία χρόνια οι Χαλκιδέοι ασχολούνται όλο και περισσότερο με την άσκηση σε σχέση με παλαιότερα και πραγματικά με κάνει πολύ χαρούμενη! Στα χρόνια που βρίσκομαι εδώ στην όμορφη Χαλκίδα, βλέπω τον κόσμο να στρέφεται συνεχώς προς κάθε είδους εκγύμναση. Θεωρώ πως και η καραντίνα έπαιξε ρόλο και έκανε καλό σε αυτό το κομμάτι. Βλέπω πως ακόμη και άτομα που δε γυμναζόντουσαν, με κάποιο τρόπο έχουν πλέον εντάξει την άσκηση στην καθημερινότητά τους, πράγμα βέβαια πολύ ευχάριστο για την προσωπική τους υγεία αλλά, ας είμαστε ειλικρινείς, και για την προώθηση ενός καλού προτύπου στα νεότερα παιδιά, σε μια κοινωνία που είναι γεμάτη με ηλεκτρονικές οθόνες και νοχελικότητα κινήσεων


- Μια συμβουλή που θα δίνατε σε κάποιον για να τον ωθήσετε να αρχίσει να γυμνάζεται;

199B1054 79C8 4260 8CAF A7F79F652AFB

Αυτό που λέω πάντα σε κάθε ασκούμενο αλλά και όποιον με ρωτάει και σκέφτεται να ξεκινήσει να γυμνάζεται είναι πως η άσκηση δεν είναι μόνο για να αποκτήσουμε ένα τέλειο σώμα ή να γίνουμε σαν όλα τα πρότυπα που προβάλλονται από τα δημόσια μέσα… Η άσκηση είναι μια θεραπεία σωματική και ψυχολογική, είναι χρόνος αφιερωμένος στον εαυτό μας, είναι επένδυση για την υγεία μας! Χωρίς άσκηση είναι μαθηματικά βέβαιο πως τα προβλήματα υγείας δε θα σταματήσουν να μας χτυπούν την πόρτα. Όλοι μας, λοιπόν, θα πρέπει να γυμναζόμαστε πρώτα για την υγεία μας και …αν γίνει αυτό και η άσκηση γίνει τρόπος ζωής είναι βέβαιη και η επίτευξη ενός καλλίγραμμου σώματος!


- Τον Απρίλιο βραβευτήκατε ως η 3η καλύτερη Personal Trainer της χρονιάς στον Ελλαδικό χώρο. Θα θέλατε να μας πείτε 2 λόγια για αυτή σας την εμπειρία;

696F7515 A088 46D8 B706 D9FCF4C40F28

Ήταν πραγματικά μια επισφράγιση αλλά και επιβράβευση μπορώ να πω για όλο το χρόνο που έχω αφιερώσει προσωπικά σε κάθε ασκούμενο μου αλλά και σε μένα προσωπικά, διαβάζοντας, συμμετέχοντας σε πλήθος εκπαιδεύσεων και σεμιναρίων όλα αυτά τα χρόνια. Ήταν μια μοναδική εμπειρία που μόνο χαρά είχε να μου προσφέρει αλλά αποτέλεσε και ένα δώρο σε μια στιγμή της ζωής μου όπου μετά από μια 3μηνη σοβαρή περιπέτεια υγείας μου θύμισε πως έχοντας πίστη και αγάπη για ότι κάνεις η ανταμοιβή δε θα αργήσει να έρθει. Ειλικρινά αισθάνομαι ευγνώμων και ευχαριστώ τον κόσμο για την εμπιστοσύνη του όλα αυτά τα χρονια, την fmh.gr για τη στήριξή της αλλά και την επιτροπή της διοργάνωσης για τη βράβευση αυτή.

Βρείτε τη Χριστίνα και εδώ :

Instagram : https://instagram.com/christina_vassiliadou?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Facebook : https://www.facebook.com/XristinakiFanky

Ευχαριστούμε θερμά την κυρία Χριστίνα Βασιλειάδου για την όμορφη συνέντευξη που μας παραχώρησε

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram