Υπάρχει τρόπος να καθαρίσεις τον ανεμιστήρα εύκολα και γρήγορα

Δημοσιεύθηκε 29 Ιουνίου, 2022

To σημαντικό ερώτημα που προκύπτει είναι πώς επιτέλους θα καθαρίσεις τον ανεμιστήρα δαπέδου από τη σκόνη που έχει συσσωρευτεί ειδικά στους έλικες. Και όχι μόνο. Μένει να βρεις τον τρόπο να γίνει αυτό χωρίς να χρειαστείς να κάνεις κομμάτια τον ανεμιστήρα.

Το πρώτο που πρέπει να θυμηθείς είναι να τοποθετείς κάθε τέλος σεζόν τον ανεμιστήρα στο κουτί του, για να μην συσσωρεύεται σκόνη ειδικά πάνω στους έλικες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κι όταν έρθει η στιγμή της πρώτης χρήσης…
Η πρώτη κίνηση που θα κάνεις, είναι με την ηλεκτρική σκούπα και συγκεκριμένα με το κοντάρι της σκούπας και το ειδικό εκείνο εξάρτημα- βουρτσάκι, το οποίο πιθανότατα δεν έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ. Αν πάλι δεν έχεις το εδικό βουρτσάκι, κάθε βούρτσα ή ένα απλό μεγάλο πινέλο, μπορεί να σε βοηθήσει να καθαρίσεις του έλικες, χωρίς καν να ανοίξεις το ειδικό προστατευτικό του ανεμιστήρα.

Σόδα και πανί!

Αν πάλι έχεις έναν ανεμιστήρα χρόνια ξεχασμένο με αρκετή σκόνη συσσωρευμένη σε βαθμό που δεν ξεκολλά, φρόντισε να ανοίξεις το ειδικό προστατευτικό και να καθαρίσεις me πανί τους έλικες όπου έχει κολλήσει η σκόνη. Μην βάλεις σαπούνι, αφού αρκεί ένα πανί μουσκεμένο ελαφρά σε αμμωνία ή μαγειρική σόδα με νερό. Κατόπιν, πέρασε με ένα δεύτερο καθαρό πανί κάθε σημείο του ανεμιστήρα.

Μια άλλη επιλογή είναι μια συσκευή καθαρισμού με μια συσκευή με ατμό που θα σου χρησιμεύσει και στον καθαρισμό των δύσκολων σημείων του μπάνιου.

Mια ακόμα λύση είναι να αφήσεις τον ανεμιστήρα οριζόντια σε ένα παλιό σεντόνια και να τον τινάξεις ελαφριά ή ακόμα και να προσπαθήσεις με μια συσκευή όπως το σεσουάρ στον κρύο αέρα, να φυσήξεις μακριά τη συσσωρευμένη σκόνη.

Τέλος, μπορείς να βγάλεις τον ανεμιστήρα εκτός σπιτιού, ιδανικά στον ήλιο και να ψεκάσεις με home made καθαριστικό με σαπούνι. Άφησε τον ανεμιστήρα να στεγνώσει μέσα σε λίγα λεπτά

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram